Ventilatiesysteem Uniflexplus+ sneller ingeregeld dankzij nieuw ventiel

Meer akoestisch comfort, een strak design en een snelle inregelprocedure. Het nieuwe ventiel van het Comair Uniflex+ ventilatiesysteem stapelt de verbeteringen op. Goed om te weten: je vindt dit ventilatiesysteem bij Dierickx als handig zelfbouwpakket.

Eenvoudig inregelen

Met een zelfbouwpakket van ventilatiespecialist Dierickx plaats je makkelijk zelf je ventilatiesysteem. Het gaat altijd om kwalitatieve systemen, zoals het Uniflexplus+luchtverdeelsysteem van Ventilair Group. Dit luchtverdeelsysteem is ontworpen om het installeren en inregelen van ventilatie zo snel en eenvoudig mogelijk te maken.

Vlot kunnen inregelen is cruciaal

Vanwaar die focus? Wil je zeker zijn van een gezond binnenklimaat, dan moet je ventilatiesysteem efficiënt werken. Het is dus belangrijk dat je gemakkelijk metingen kunt doen en dat het systeem vlot in te regelen is. Dit vind je ook terug in de EPB-regelgeving.

Inregelen 2.0

Maar het inregelen van een ventilatiesysteem is meestal een omslachtige klus. De installateur is er doorgaans wel een tijdje mee bezig. Hij start met open ventielen die hij geleidelijk sluit om tot het juiste debiet te komen. Een kwestie van ‘trial-and-error’. Maar met het regelbare ventiel Uniflexplus+ R is het inregelen makkelijker dan ooit.

Snel maar precies

Hoe werkt het? Het ventiel Uniflexplus+ RV heeft een volledig open basis die in het plafond komt. Op die opening klikt de installateur een inregeldeel. Door aan de schijf met 26 vergrendelbare standen te draaien regelt hij vlot de luchtstroom. Hij klikt het ventiel vast, en klaar! Eén ventiel volstaat voor luchttoevoer en -afvoer. Ook handig: je hoeft dit ventiel niet uit het plafond te nemen om het schoon te maken.

Diverse designs

Het nieuwe ventiel is verkrijgbaar in drie afwerkingen. Een kleine ronde uit kunststof, een grote ronde en een vierkant uit aluminium. De korte kraag past in traditionele luchtkanalen, instortsystemen en Uniflexplus+. Voor valse gyprocplafonds is er een speciaal opzetstuk. Telkens bekom je een mooie en luchtdichte afwerking.

Minder druk, minder geluid

Met de ventielen van de RV125-reeks gaat het akoestisch comfort van ventilatiesystemen erop vooruit, zeker in slaapkamers. Wist je dat ventielen de totale druk in een ventilatiesysteem beïnvloeden? Dat zorgt voor extra verbruik en meer geluidsoverlast. Voorschrijvers willen kanalen daarom groot dimensioneren zodat er weinig druk is. Maar als je op het einde van het traject nog 50 pascal druk toevoegt door het ventiel, heeft dat weinig zin. Dat kan beter!

Slaap lekker

Het ventiel Uniflexplus+ RV ontwikkelt maar 10 tot 15 pascal druk, een vijfde minder. Het maakt dan ook weinig geluid. Dit ventiel is zelfs het eerste op de markt dat 75 m3h toevoert of afvoert, maar toch onder 25 dB geluidproductie blijft. Zo kun je rustig slapen zonder geluidsoverlast.

Geen vlekken rond het ventiel

Slecht gefilterde lucht laat vaak zwarte vlekken achter op nabije muren en het plafond. Maar het nieuwe ventiel heeft een traction blocker. Die sluit een deel van het ventiel af. Er zijn dan geen luchtstromen tegen muren en plafonds, zodat de omgeving proper blijft.

Benieuwd naar het Comair Uniflexplus+ ventilatiesysteem? Vraag je gratis brochure aan en neem contact op met Dierickx Ventilatie voor vrijblijvend advies. 

 

In samenwerking met Dierickx Ventilatie bvba

Meer nieuws van Dierickx Ventilatie bvba

GRATIS Nieuwsbrief