Niet ventileren: dit zijn de gevolgen voor je gezondheid

Als je niet goed ventileert, kan je huis ziek worden. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met hardnekkige vochtproblemen en schimmels op je muren en plafonds. Maar degelijke ventilatie is minstens even belangrijk voor jouw eigen gezondheid. Waarom is een slechte verluchting zo ongezond?

We brengen het merendeel van onze tijd binnenshuis door, zeker in de herfst en winter. We ademen in en uit en langzamerhand vervangen we zo de verse, zuurstofrijke lucht door vervuilde lucht die rijk is aan koolstofdioxide. Bovendien stijgt de luchtvochtigheid wanneer we bijvoorbeeld een bad of douche nemen. Daarom is het belangrijk om de woning goed te ventileren. Ventilatie zorgt voor de afvoer van vervuilde en vochtige lucht en de aanvoer van nieuwe verse lucht.

In een slecht geventileerde woning krijgt vocht vrij spel. Doordat de vochtige lucht niet naar buiten kan, stapelt hij zich op in je huis. Warme dampen uit je badkamer zullen uiteindelijk condenseren tegen je muren, plafonds en meubilair. Het gevolg? Vochtproblemen en hardnekkige schimmelplekken. Die zijn niet alleen schadelijk voor de structurele gezondheid van je woning, maar ook voor je eigen gezondheid. Schimmels kunnen leiden tot ademhalingsproblemen en allergieën.

In samenwerking met Dierickx Ventilatie bvba

Meer nieuws van Dierickx Ventilatie bvba

Houtkachelgeur in huis door je ventilatie? Zo raak je ervan af!

Winter is coming ... Bij heel wat gezinnen gaat de houtkachel aan. Gezellig!

Ventilatiesysteem Uniflexplus+ sneller ingeregeld dankzij nieuw ventiel

Meer akoestisch comfort, een strak design en een snelle inregelprocedure.

GRATIS Nieuwsbrief