Zijn er in Vlaanderen nog premies voor zonneboilers?

Gepubliceerd op 27 September 2017

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht omdat de premies voor zonnepanelen zijn weggevallen, zijn er voor zonneboilers nog steeds heel wat premies… 

In Vlaanderen bedraagt de zonneboilerpremie voor woongebouwen 550 euro per m² collectoroppervlakte, met een maximum van 2.750 euro, wat overeenkomt met een oppervlakte van 5 m², wat ruimschoots volstaat om een vat van 200 liter te verwarmen. Wie in 2017 een zonneboilerpremie aanvraagt, kan tot 40% van de investering via die premie recupereren.

Sinds 1 juli eist het Vlaams Gewest dat de zonneboilerinstallateur beschikt over een certificaat van bekwaamheid indien je van de zonneboilerpremie wil genieten. Neem hiervoor dus best contact op met een erkend installateur van één van de leden van zonneboilerfederatie Belsolar die op www.InfoZonneBoiler.be staan vermeld.  

Bovenop de individuele premies die je voor zonneboilers krijgt van je netbeheerder, maakt de installatie van een zonneboiler ook deel uit van de maatregelen die je kan treffen om aanspraak te maken op de totaalrenovatiebonus. Het bedrag van de totaalrenovatiebonus hangt af van het aantal werken dat je laat uitvoeren. Wie binnen de vijf jaar drie ingrepen combineert uit  

  • dak- of zolderisolatie (minstens 30 m²)
  • muurisolatie (aan de buitenkant, aan de binnenkant of via de spouw
  • minstens 30 m²) - vloerisolatie (minstens 30 m²)
  • nieuwe beglazing
  • zonneboiler
  • warmtepomp
  • ventilatiesysteem

krijgt bovenop de individuele premies een bonus van 1.250 euro. Per bijkomende investering stijgt de bonus: 1.750 euro voor vier ingrepen, 2.750 euro voor vijf, en 3.750 euro voor zes. Voor alle zeven de ingrepen loopt de extra premie op tot 4.750 euro. Voor renovaties in een appartement krijg je de helft van deze bedragen.

Wil je meer weten over de voordelen van zonneboilers, de werking van zonneboilers, de soorten zonneboilers die er bestaan, de toepassingen van zonneboilers, de premies voor zonneboilers of de zonneboilerfabrikanten die bij zonneboilerfederatie Belsolar aangesloten zijn… ? Surf dan naar www.InfoZonneBoiler.be om een concreet en niet-merkgebonden antwoord op al je vragen te krijgen.

Meer informatie:

www.InfoZonneBoiler.be

https://www.facebook.com/InfoZonneBoiler.be/