Werkt een zonneboiler ook in de winter?

04/12/2017

De winter is het moment bij uitstek om je bestaande verwarmingsinstallatie onder de loep te nemen en te kiezen voor een systeem dat ervoor zorgt dat je de komende maanden en jaren flink op je verwarmingsfactuur bespaart. Zonneboilerfederatie Belsolar raadt aan om hierbij in de eerste plaats aan een zonneboilerinstallatie te denken. Omdat zonneboilers niets dan voordelen bieden en… voor je hiervoor schrik zou hebben…. inderdaad ook werkt in de winter! 

Zelfs met de kosten van de naverwarming kan je met een zonneboiler op jaarbasis tot 60% van de energie besparen die nodig is om het water voor je bad, douche of keuken te verwarmen. Wanneer het verwarmen van sanitair warm water met woningverwarming wordt gecombineerd, bv. bij vloerverwarming, kan de jaarlijkse besparing oplopen tot 35% van de totaal benodigde energie (de energie die nodig is voor warm water én verwarming).

Zonneboilers dragen in belangrijke mate bij tot de reductie van de CO2-uitstoot van gebouwen, hebben een lange levensduur en vergen relatief weinig onderhoud. Ze zijn makkelijk te installeren en nemen in tegenstelling tot pv-installaties weinig plaats in. Omdat het rendement van zonnecollectoren zo hoog ligt, volstaat 5 m² oppervlakte doorgaans om tot 2.500 kWh nuttige warmte uit de zon te halen.  Om dezelfde hoeveelheid energie met een pv-installatie op te wekken, heb je 15 m² zonnepanelen nodig.

Vanzelfsprekend is het rendement in de zomermaanden het hoogst maar de moderne generaties zonnecollectoren zijn zo verfijnd dat ze ook in de winter niet werkloos zijn. Ook gedurende de winter rendeert een zonneboiler dus (en dankzij de bijverwarming ben je uiteraard sowieso steevast zeker van warm water). Eigenaars van een zonneboiler bespaarden in de eerste week van december 2016 bijvoorbeeld 69% op hun energiefactuur voor de productie van sanitair warm water en 4,3 l stookolie, 3,4 m³ aardgas of (wie het water met elektriciteit verwarmt ) 33,1 kWh, zo leert het zonneboilerweerbericht op www.InfoZonneBoiler.be ons.

Wil je meer weten over de voordelen van zonneboilers, de werking van zonneboilers, de soorten zonneboilers die er bestaan, de toepassingen van zonneboilers, de premies voor zonneboilers of de zonneboilerfabrikanten die bij zonneboilerfederatie Belsolar aangesloten zijn… ? Surf dan naar www.InfoZonneBoiler.be om een concreet en niet-merkgebonden antwoord op al je vragen te krijgen.

Meer informatie:

www.InfoZonneBoiler.be

https://www.facebook.com/InfoZonneBoiler.be/

                                                   

In samenwerking met www.InfoZonneBoiler.be

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.