Een zonneboiler… Wat is dat nu precies?

Gepubliceerd op 27 September 2017

Een zonneboiler zet  licht om in warmte (in tegenstelling tot fotovoltaïsche zonnepanelen of PV-panelen die elektriciteit opwekken). Die warmte kan vervolgens gebruikt worden om het sanitaire water voor bad,  douche, en keuken op te warmen. We spreken dan van thermische zonne-energie.

Een zonneboilerinstallatie bestaat uit een opslagvat en enkele thermische zonnecollectoren op het dak die het zonlicht opvangen. In tegenstelling tot fotovoltaïsche zonnepanelen (pv-panelen) die elektriciteit opwekken, zetten thermische zonnecollectoren het opgevangen zonlicht om in warmte. Die warmte wordt opgeslagen in het opslagvat. Het leidingwater wordt hierdoor opgewarmd, alvorens het naar de cv-ketel of de waterkraan gaat. De cv-ketel of warmwatertoestel moet enkel nog bijverwarmen op het ogenblik dat er onvoldoende zonlicht beschikbaar is. Dat betekent een grote winst voor het milieu en een forse besparing op je energierekening.

Wil je meer weten over de voordelen van zonneboilers, de werking van zonneboilers, de soorten zonneboilers die er bestaan, de toepassingen van zonneboilers, de premies voor zonneboilers of de zonneboilerfabrikanten die bij zonneboilerfederatie Belsolar aangesloten zijn… ? Surf dan naar www.InfoZonneBoiler.be om een concreet en niet-merkgebonden antwoord op al je vragen te krijgen.

Meer informatie:

www.InfoZonneBoiler.be

https://www.facebook.com/InfoZonneBoiler.be/