Alles weten over zonneboilers? SolarBoy wijst je de weg op InfoZonneBoiler.be

Gepubliceerd op 22 November 2017

Op zoek naar een concreet, niet-merkgebonden antwoord op alle vragen over zonneboilerinstallaties die je als bouwer of verbouwer kan hebben? Die krijg je – nu ook op een heel visuele manier – van SolarBoy op www.InfoZonneBoiler.be, het zonneboiler-infoplatform van de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar

 

Zonneboiler-infoplatform

Een zonneboiler met thermische zonnecollectoren zet zonne-energie om in warmte waarmee je je sanitair water, je huis (vloerverwarming) of het water in je zwembad opwarmt. Kiezen voor een zonneboiler betekent dat je kiest voor een aanzienlijke energiebesparing. Want zelfs met de kosten van de naverwarming kan je met een zonneboiler op jaarbasis tot 60% van de energie besparen die nodig is om het water voor je bad, douche of keuken te verwarmen. Bovendien dragen zonneboilers in belangrijke mate bij tot de reductie van de CO2-uitstoot van gebouwen, hebben ze een lange levensduur en vergen ze relatief weinig onderhoud.

Maar hoeveel winst levert een zonneboilerinstallatie je precies op? Hoe werkt een zonneboilerinstallatie eigenlijk? Welk type zonnecollectoren kies je het best en hoe groot moeten die dan zijn? Kan je nog aanspraak maken op subsidies of premies? Heb je een vergunning nodig? En kan je wel zeker zijn van warm water als de zon niet schijnt?  

Voor een concreet, niet-merkgebonden antwoord op deze nog veel meer vragen kan elke bouwer en verbouwer en elke professional terecht op www.InfoZonneBoiler.be, een initiatief van Belsolar, de federatie waarbij quasi alle Belgische leveranciers van systemen voor thermische zonne-energie of zonneboilers zijn aangesloten en dus hét objectieve zonneboiler-infoplatform bij uitstek.

Nieuw: infographics

De zonneboilergids op www.infozonneboiler.be is SolarBoy, de mascotte van de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar, die minister Tommelein als peter heeft en minister Fremault als meter. Het is een 3D-figuurtje met een thermische zonnecollector als hoed, een opslagvat als romp en als onderlijfje een douchekop waaruit warm water stroomt van zodra de hoed zonlicht opvangt, en dat dus alleen al door zijn vormgeving visualiseert hoe een zonneboilerinstallatie werkt.  

Sinds kort heet SolarBoy je niet enkel welkom op de homepage van www.InfoZonneBoiler.be, maar figureert hij ook als hoofdpersonage in 2 infographic-filmpjes, eentje dat de concrete voordelen van een zonneboilers uit de doeken doet, en eentje waarin de werking en de toepassingen van een zonneboilerinstallatie worden getoond. Het is de bedoeling om in de toekomst nog meer infographic-filmpjes met SolarBoy te realiseren, zodat op een nog helderdere en nog visuelere manier kan worden verduidelijkt waarom kiezen voor zonnewarmte belangrijker is dan ooit.    

Je filmpjes hieronder bekijken: 

 

 

Meer informatie:

www.InfoZonneBoiler.be

https://www.facebook.com/InfoZonneBoiler.be/