Wat kost een nieuwe toiletruimte

Bent u toe aan een verbouwing of moet u binnenkort een compleet nieuwe toiletruimte samenstellen? In dit artikel geven we u een indicatie van de kosten waar u rekening mee moet houden. 

Welke toiletpot kies ik?

HangtoiletAllereerst dient u een keuze te maken uit een toiletpot. Daarvoor heeft u de keuze uit verschillende type wc’s. De meest populaire type toiletten zijn hangende toiletten, staande toiletten en douche-wc’s. Staande toiletten zijn over het algemeen goedkoper dan hangende toiletten. Voor staande toiletten bent u tussen de 140 en 500 euro kwijt en voor een hangende toilet inclusief inbouwreservoir ligt dit bedrag tussen de 299 en 600 euro. Een douche wc is een toilet met een geïntegreerde douchefunctie. U betaalt wel aanzienlijk meer voor dit stukje technologie: een douche wc is verkrijgbaar vanaf 800 euro, oplopend tot 3.000 euro.

Handen wassen?

Veel toiletruimtes beschikken naast het toilet over een fontein waar u uw handen kan wassen. Voor een fontein inclusief kraan, sifon en afvoerplug dient u rekening te houden met een prijskaartje tussen de 175 en 350 euro.

Welke tegels kies ik?

Vanzelfsprekend kunnen mooie tegels niet ontbreken in een toilet. Voor tegels in een toilet dient u rekening te houden met een bedrag rond de 350 euro. Dit bedrag is echter sterk afhankelijk van het aantal vierkante meters van het toilet en de prijzen van de tegelsoort.

Hoe kleed ik mijn ruimte aan?

Heeft u de belangrijkste product voor de toiletruimte gekozen dan mogen ook accessoires niet ontbreken. Denk hierbij aan een toiletborstel, closetrolhouder en eventueel een toiletmat. Voor toilet accessoires moet u uitgaan van een bedrag rond de 150 euro.

Wat kost de afwerking van mijn toilet?

Mocht u ook de afwerking van het toilet willen aanpassen, denk hierbij aan stucwerk, schakelmateriaal, verlichting etc., dan dient u rekening te houden met een bedrag van 400 a 500 euro.

Mocht u het toilet niet zelf gaan verbouwen, maar laat u dit door een vakman doen? Dan raden wij u aan om bij meerdere loodgieters offertes aan te vragen, zodat u zelf kunt kiezen welke loodgieter het meest geschikt is voor uw budget. De kosten voor het verbouwen van het toilet kunnen namelijk enorm verschillen per loodgieter.

Samenvattend

Het totale bedrag voor een toilet is sterk afhankelijk van de gekozen producten, afwerking en het al dan niet inhuren van een loodgieter. U dient rekening te houden met een bedrag tussen de 1.500 en 2.500 euro voor het gehele toilet.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een nieuw toilet bij Sanitairwinkel.be? Bekijk het aanbod online of bezoek de nieuwe showroom in Schoten

In samenwerking met Sanitairwinkel.be

Meer nieuws van Sanitairwinkel.be

Wat is het verschil tussen een vlakspoel en een diepspoel toilet?

Bij Sanitairwinkel.be krijgen we regelmatig de vraag wat het verschil is tussen een vlakspoel of

Bereken de capaciteit van je radiator

In dit blogartikel vindt u alle informatie die u nodig heeft om de capaciteit/ het vermogen van d

Zo ontlucht u uw radiator

Het is weer de tijd van het jaar om de verwarming eens flink aan te zetten.

Hygiëne in de badkamer, de meest gemaakte fouten

De badkamer wordt door de meeste mensen wekelijks grondig gepoetst.

GRATIS Nieuwsbrief