Wat is het verschil tussen een vlakspoel en een diepspoel toilet?

Bij Sanitairwinkel.be krijgen we regelmatig de vraag wat het verschil is tussen een vlakspoel of diepspoel toilet. De benamingen geven het antwoord al. Bij een diepspoel toilet valt de “boodschap” direct naar beneden in het water. Bij een vlakspoeltoilet valt de “boodschap” op een plateau, waarna het weggespoeld wordt. Op de afbeelding zijn de verschillen duidelijk te zien.

Een ander verschil is de vormgeving van het toilet. Zoals op de afbeelding te zien is heeft een vlakspoel een bollere vorm dan een diepspoel, welke van achter naar voor schuin wegloopt.

Lees hieronder meer over de voor- en nadelen van een diepspoel en een vlakspoel toilet.

Diepspoel toilet

Bij een diepspoel toilet valt de “boodschap” direct in het water. Doordat dit gebeurt zult u bij een diepspoel toilet minder snel last hebben van onaangename geurtjes. Het nadeel van een diepspoel toilet is, dat er een kans bestaat dat er spetters water tegen uw billen aankomen bij vallen van de “boodschap”. Veel mensen ervaren dit als onprettig.

Vlakspoel toilet

Eén van de voordelen van een vlakspoel toilet is dat u geen waterspetters tegen uw billen aan krijgt wanneer de “boodschap” in de pot valt. Daarnaast  is een vlakspoel zeer functioneel voor ouderen, kinderen, zieken en gehandicapten. Door het plateau in een vlakspoel kan de “boodschap” gecontroleerd worden, wanneer u bijvoorbeeld ziek bent. Dit is bij een diepspoel niet mogelijk omdat de “boodschap” direct in het water beland.

Maar ook een vlakspoeltoilet heeft zijn nadelen, vooral bij mannen die staand plassen. Omdat zij staand plassen veroorzaakt dit spetters die onhygiënisch zijn en op andere spullen rondom het toilet kunnen komen. Daarnaast kunnen er sneller geurtjes ontstaan omdat de “boodschap” in de toiletpot blijft liggen voordat er wordt doorgespoeld.

De keuze

Het maken van de keuze is zeer persoonlijk, maar met bovenstaande informatie hopen wij u een handje te hebben geholpen bij de keuze voor een nieuw toilet

In samenwerking met Sanitairwinkel.be

Meer nieuws van Sanitairwinkel.be

Bereken de capaciteit van je radiator

In dit blogartikel vindt u alle informatie die u nodig heeft om de capaciteit/ het vermogen van d

Zo ontlucht u uw radiator

Het is weer de tijd van het jaar om de verwarming eens flink aan te zetten.

Wat kost een nieuwe toiletruimte

Bent u toe aan een verbouwing of moet u binnenkort een compleet nieuwe toiletruimte samenstellen?

Hygiëne in de badkamer, de meest gemaakte fouten

De badkamer wordt door de meeste mensen wekelijks grondig gepoetst.

GRATIS Nieuwsbrief