Aangepast sanitair : Sanitair op maat

Aangepast Sanitair heeft zich in de loop van de tijd steeds meer ontwikkeld. Tegenwoordig is het design nauwelijks meer te onderscheiden van standaard badkamer sanitair. Achter het mooie uiterlijk gaat echter veel technisch vernuft schuil. Het geeft ouderen en mindervaliden de mogelijkheid om zo goed en veilig mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren.

Verkooppunten

Waar ‘vroeger’ aangepast sanitair veelal via de duurdere speciaalzaken werd verkocht, is dit tegenwoordig anders. Een compleet aanbod is online te bekijken en vergelijken en wordt verkocht tegen scherpe prijzen door (web)winkel als Sanitairwinkel.be.

Instapbaden

Een lichamelijke beperking hoeft er niet direct voor te zorgen dat u niet meer kunt genieten van een heerlijk bad. Om de in- en uitstap te vergemakkelijken zijn er speciale instapbaden. Instapbaden zijn er in verschillende soorten en maten. Een lage instap garandeert veiligheid en door de toepassing van een waterdichte deur merkt er u er niets van wanneer u in bad ligt. Instapbaden zijn voorzien van een deurtje, waardoor u niet over een hoge rand hoeft te stappen. Hierdoor is een instapbad een goed alternatief voor bijvoorbeeld een badlift.

 

Douchezitjes en badzitjes

Een zitje is niet alleen erg veilig, maar ook enorm comfortabel. Tijdens het douchen hoeft u niet bang te zijn om te vallen, maar kunt u heerlijk (blijven) genieten van een douche. Ook voor in bad zijn speciale zitjes verkrijgbaar. Deze voorkomen dat u te diep in bad zit. Zitjes zijn er voor bad en douche.

 

Grepen, beugels en steunen

Onmisbare hulpmiddelen voor zowel een comfortabel als een veilig badkamergebruik. Grepen, beugels en steunen zijn er in verschillende soorten en maten.

Wastafel

In sommige situaties in een standaard wastafel niet toereikend. Vandaar dat er diverse rolstoelwastafels verkrijgbaar zijn. Deze wastafels hebben de ideale hoogte en het belangrijkste: veel ruimte onder de wastafel!

Een aangepast toilet

Ook voor een toilet zijn er diverse mogelijkheden om aanpassingen door te voeren om zo het gebruik zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan rugsteunen, grepen en toiletverhogers (al dan niet met armsteunen).

 

 

Aangepast douchen

Het eerste en het meest verkochte artikel voor de douche is het douchezitje, maar naast een douchezitje zijn er meer hulpmiddelen beschikbaar. Denk hierbij aan een speciale rolstoel, een complete douchestoel of een douchetabouret.

Wanneer u naar aanleiding van het lezen van dit artikel vragen heeft, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Ook kunt u onze toonzaal in Kalmthout bezoeken.

 

In samenwerking met Sanitairwinkel.be

Meer nieuws van Sanitairwinkel.be

Wat is het verschil tussen een vlakspoel en een diepspoel toilet?

Bij Sanitairwinkel.be krijgen we regelmatig de vraag wat het verschil is tussen een vlakspoel of

Bereken de capaciteit van je radiator

In dit blogartikel vindt u alle informatie die u nodig heeft om de capaciteit/ het vermogen van d

Zo ontlucht u uw radiator

Het is weer de tijd van het jaar om de verwarming eens flink aan te zetten.

Wat kost een nieuwe toiletruimte

Bent u toe aan een verbouwing of moet u binnenkort een compleet nieuwe toiletruimte samenstellen?

GRATIS Nieuwsbrief