Opleiding met impact - GROHE breidt haar GIVE-Programma voor jonge studenten uit en opent haar nieuwste opleidingsfaciliteit in Accra, Ghana

Gepubliceerd op 23 December 2021
Opleiding met impact - GROHE breidt haar GIVE-Programma voor jonge studenten uit en opent haar nieuwste opleidingsfaciliteit in Accra, Ghana
Opleiding met impact - GROHE breidt haar GIVE-Programma voor jonge studenten uit en opent haar nieuwste opleidingsfaciliteit in Accra, Ghana

Hoe kunnen we het tekort aan geschoolde installateurs in de sanitairbranche wereldwijd tegengaan, tegelijkertijd iets terugdoen voor de maatschappij en jonge mensen in staat stellen voor zichzelf een welvarende toekomst te creëren? Dit is een vraag die GROHE, een toonaangevend wereldmerk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen, zichzelf heeft gesteld en een aanpak heeft ontwikkeld om tegen dit probleem op te treden: het "GROHE Installer Vocational Training and Education" (GIVE) Program.

 

In de afgelopen maanden heeft GROHE twaalf nieuwe opleidingsfaciliteiten kunnen openen waar haar internationaal geaccrediteerde GIVE Programma wordt aangeboden aan aspirant-loodgieters. Een bijzonder succes in dit opzicht is de opening van de eerste GIVE-school in Noordwest-Afrika, in de Ghanese hoofdstad Accra, die plaatsvond op 11 november 2021. Hier zijn onlangs meer dan 75 studenten aan hun opleiding begonnen, ondersteund door vijf docenten die hen door het lesprogramma zullen loodsen, waardoor ze een gemakkelijkere start kunnen maken naar een welvarender leven. 

Extra GIVE-trainingscentra in West-Afrika worden momenteel gepland in Nigeria, Kameroen, Benin, Togo en Ivoorkust.

Jonge professionals de beste start van hun carrière bieden

In totaal ondersteunt GROHE al 41 loodgietersscholen in de EMENA-regio met het GIVE-programma. Hiermee stelt GIVE de opleidingsinstituten in staat om een uniform concept te bieden met moderne apparatuur en trainingsmateriaal, en biedt het de cursisten de kans een erkend internationaal certificaat te ontvangen.

Om een state-of-the-art opleiding te garanderen, heeft GROHE een volledig functionele trainingsomgeving ontwikkeld waar cursisten kunnen profiteren van de uitgebreide expertise van het wereldmerk. "In onze partnerinstituten zorgen we voor een volledig functionerend trainingsrek met een breed scala van onze GROHE-producten, waar de cursisten hun installatievaardigheden kunnen testen en verbeteren in een leeromgeving die speciaal voor hen is ontworpen", zegt Christopher Penney, Leader GIVE Program LIXIL EMENA. "We zijn momenteel ook alle trainingsrekken aan het upgraden met een tablet en een tv-scherm, zodat we live kunnen streamen vanuit onze GIVE-videostudio in een van onze Duitse trainingscentra in Lahr. Daarnaast zijn we van plan een speciaal ontworpen truck in te zetten die is uitgerust met dezelfde trainingsapparatuur als onze partnerscholen. Hierdoor kunnen we nog meer scholen over de hele wereld aantrekken," aldus Timo Kurz, Leader Training LIXIL EMENA. Bedrijven en klanten over de hele wereld kunnen vertrouwen op de praktische expertise van de opgeleide studenten en hen gemakkelijk integreren in hun activiteiten. Dit is vooral waardevol in tijden waarin geschoolde arbeidskrachten moeilijk te vinden zijn. 

Gebundelde krachten: sterke partners voor echte impact

GROHE zet zich al enkele jaren in om jonge mensen uit ontwikkelingslanden te ondersteunen en werkt samen met sterke partners, zoals de Duitse NGO Don Bosco Mondo, door onderwijskansen en carrièreperspectieven te bieden. Geïnspireerd door het succes tot nu toe, werkt GROHE momenteel aan een samenwerking met SOS Kinderdorpen Internationaal. De eerste school van dit project zal gevestigd worden in Benin, Noordwest-Afrika.