GROHE lanceert het GIVE-programma in Hoboken voor jonge studenten die installateur willen worden

11/01/2022

Hoe kunnen we het tekort aan geschoolde loodgieters en installateurs in de sanitairbranche tegengaan en tegelijkertijd iets terugdoen voor de maatschappij én jongeren een welvarende toekomst bieden? Het antwoord is GIVE. De afkorting staat voor "GROHE Installer Vocational Training and Education" — een programma dat reeds samenwerkt met zo'n 26 instellingen  in de EMENA-regio die sanitairopleidingen aanbieden. Deze samenwerking biedt jonge studenten een goede basis voor een succesvolle start van hun professionele carrière.

Als een toonaangevend merk in de sanitairbranche heeft GROHE een sociale verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu en de wereldgemeenschap. Met het GIVE-programma wil het merk iets doen aan het wereldwijde tekort aan geschoolde loodgieters en installateurs. De volgende generatie loodgieters kan niet bestaan zonder toegang tot training en onderwijs van hoge kwaliteit. Het is van groot belang dat consumenten de technische ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig hebben. Het GIVE-programma drijft dan ook de normen in nieuwe en opkomende markten op en biedt jongeren van alle achtergronden carrièremogelijkheden dankzij een beroepsopleidingsprogramma dat loodgietersscholen en jonge loodgieters over de hele wereld ondersteunt. Recent nog opende het merk haar nieuwste opleidingsfaciliteit in Accra, Ghana. In 2022 plant het programma uit te groeien tot 50 scholen die elk jaar 5.000 studenten opleiden.

Don Bosco in Hoboken: de eerste Belgische GROHE GIVE-opleidingsfaciliteit

“Toen de Don Bosco school in Hoboken België besloot om het technisch opleidingslokaal volledig te renoveren en te upgraden met up-to-date producten, werd GROHE gevraagd om samen te werken en een aanbod te doen voor sanitaire apparatuur. Met het GIVE Programma, (GROHE Installer Vocational Training & Education), deed zich een kans voor om deze samenwerking te versterken. Bij GROHE waren we verheugd om de Training Racks aan te bieden aan deze fantastische school en eerlijk gezegd is het resultaat verbluffend: ééngreepsmengkranen voor keukens en badkamers, touchless technologie, opbouw en inbouw thermostaten voor zowel douche als bad/douche, installatiesystemen voor wandhangende oplossingen, wastafels en zelfs een Sensia Arena douchewc en GROHE Blue watersysteem,” aldus Johan Ombelets, trainer bij GROHE BeLux.

De meer dan 100 studenten van Don Bosco Hoboken kunnen oefenen in het installeren, de-installeren en onderhouden van GROHE’s enorme productengamma en worden op die manier klaargestoomd voor de toekomst.  

Benieuwd naar het eindresultaat? Ontdek het allemaal in deze video:

De toekomst van water vorm geven

De uniforme aanpak en het opleidingskader zijn voor alle GIVE-scholen hetzelfde en zal zo de normen van de sanitairsector bepalen. Na afloop van de training kunnen de studenten het GROHE-examen afleggen, waarna ze een certificaat ontvangen dat wereldwijd erkend is voor potentiële toekomstige werkgevers. Eens het certificaat in handen is, krijgen de studenten hulp bij het vinden van een job of kunnen ze zelfs in een werkervaringsprogramma stappen bij een van GROHE's industriële partners. Op die manier geeft GROHE opnieuw de toekomst van water vorm.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.