Wat is een douche-wc?

06/04/2020

De Japanse wc of douche-wc is aan een opmars bezig. Ook in België kiezen meer mensen voor deze kruising van een bidet en toilet. Laat het taboe voor spreken over toiletgewoontes achterwege, en ontdek wat deze verfrissende nieuwkomer op vlak van hygiënisch comfort te bieden heeft.

Japanners en Belgen weten waarom

Hygiëne, comfort en revolutionaire functies. Daar draait het om, ook in het kleinste kamertje. Niet alleen op je vakantie in Japan, maar ook in de Belgische woningen duikt het douchetoilet op. Want wist je dat slecht 1/3 Belgen zich perfect schoon voelt na een toiletbezoek? Hoe kan deze speciale wc dit verhelpen?  

Toilet en bidet in één

Een douchetoilet verenigt de kwaliteiten van een toilet en bidet. Maar nu staat de bidet niet meer naast het gewone toilet in de badkamer, maar is hij volledig geïntegreerd in de toiletpot of -bril. Ieder douchetoilet heeft zijn eigen unieke kwaliteiten en technisch vernuft. Bovendien bezorgt het mensen met een beperkte mobiliteit meer zelfstandigheid op het wc. Ontdek het aanbod douchewc’s in de catalogus.  

Reinigen met water

We gebruiken water om ons te wassen, dus waarom niet na een toiletbezoek? Water is immers natuurlijk, perfect hygiënisch en zuiver, niet allergeen en veroorzaakt minder gemakkelijk irritaties of ontstekingen dan toiletpapier. Na je toiletgebruik op een douchetoilet krijg je een wasbeurt met aangename straal warm water, dankzij een ingebouwde sproeikop. Er zijn douchewc’s waarbij je de verschillende soorten stralen kunt kiezen. Dit zorgt voor een hygiënisch zuiver en aangenaam gevoel.

Drogen met warme lucht

Bij een douche-wc is wc-papier overbodig. Het wassen gebeurt met water en het drogen gebeurt via een warmeluchtföhn. Hierdoor hoef je geen wc-papier meer te kopen, verklein je de afvalberg en bespaar je op kosten. Als je weet dat een gemiddeld gezin van vier personen zo’n 218 euro aan toiletpapier verbruikt… is dat zeker mooi meegenomen!

Helemaal op je gemak

Een koude wc-bril is niet zo aangenaam. Met een douche-wc kun je de warmte van de zitting regelen. Zo kan hij bijvoorbeeld al opwarmen als hij een persoon waarbij de nood hoog is detecteert.

Weg vieze geurtjes

Douche-wc’s die zijn voorzien van een geïntegreerde luchtzuivering nemen onaangename geurtjes direct weg in de wc-pot. Het luchtzuiveringssysteem werkt enkele minuten na, dus er is absoluut geen extra ventilatie nodig.

De modernste technologie

Een slimme wc, voorzien van allerlei snufjes. De nieuwste douchewc’s kun je op afstand bedienen. Maak gebruik van de modernste technologie zoals een aanwezigheidssensor die ervoor zorgt dat het toiletdeksel automatisch opent en opties zoals het instellen van de warmte van de wc-bril, de intensiteit van de warmtestraal en het drogen met warme lucht. Of wat dacht je van een oriëntatielicht die je ’s nachts de weg naar je porseleinen troont wijst? Deze sfeervolle verlichting bevindt zich bijvoorbeeld onder de pot of onder de wc-bril.

Op zoek naar een douche-wc of andere sanitair-oplossing? Doe inspiratie op in de catalogus van 2020.  Bezoek de online shop of ga binnenkort langs in het dichtstbijzijnde verkooppunt in uw buurt.

In samenwerking met Facq

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.