Tot 60% besparen op je waterfactuur? De oplossing valt uit de lucht!

De voorbije zomer was heet en droog, met een sproeiverbod als gevolg. Kunnen we slimmer omgaan met het beschikbare water? Zeker! Ontdek hoe en bespaar in één moeite.

Regen in overvloed

Valt de regen met bakken uit de lucht, dan klagen we steen en been. Tegelijkertijd verdwijnt het kostbare regenwater gewoon in de grond. Waarom zouden we het niet opslaan? Dat is perfect mogelijk met een regenwatersysteem. Daarmee heb je tijdens hete zomers meer water beschikbaar en kun je blijven genieten van een groen gazon en een propere wagen. Maar er is meer!

Kostbare bron

Regenwater is niet alleen goed om je wagen te wassen, je tuin te sproeien of het zwembadje mee te vullen. Je kan het ook in je huishouden gebruiken, het hele jaar door. Gemiddeld verbruiken we zo’n 118 liter water per dag. Gek eigenlijk dat we kostbaar drinkwater gebruiken voor de wc, de was en schoonmaken, terwijl dit ook met regenwater kan.

Ecologisch en economisch

Regenwater bevat geen kalk en is dus goed voor de levensduur van je vaatwasser en wasmachine. Bovendien maakt het je was aangenaam zacht. Wist je dat je met regenwater tot 60% kunt besparen op je waterfactuur? Ecologisch en economisch! Voor je keuken en badkamer moet je wel nog leidingwater gebruiken omwille van gezondheidsredenen.

Wat als de put leeg is?

Regenwater is handig, maar ook niet onuitputtelijk. Daarom schakelt de pomp van het regenwaterreservoir over naar het gewone leidingwater wanneer je put leeg is. Valt er een bui, dan schakelt hij terug over naar regenwater. Zo wordt het water efficiënt gebruikt, en is er geen verbinding tussen het regen- en leidingwater.

Vuil regenwater?

Regenwater is normaalgezien helder. Maar wanneer er organisch afval in de put belandt, dan kan het water een kleurtje en geurtje krijgen. Daarom installeer je best een eenvoudige en betaalbare filter. Een kleine aanpassing voor helder regenwater. Doen!

Bij nieuwbouw of verbouwing

Bij nieuwbouw en sommige renovaties ben je verplicht een regenwaterput te plaatsen. Heel wat (ver)bouwers zien dit als een extra kost en doen minimale inspanningen. Jammer, want zo lopen ze heel wat voordelen mis. Voorzie dus wel die grotere regenwaterput. Hoe meer je kan stockeren, hoe langer je je regenwater kunt aanboren met een regenwatersysteem.

Bestaande woning

Wil je graag een regenwatersysteem in je bestaande woning, maar is het te kostelijk om al je leidingen voor je wc’s en wasmachine op te splitsen? Dan kun je een put in je tuin voorzien met de pomp in je garage of berging. Je hebt een minimum aan breekwerk en kunt via één kraan aan de pomp het regenwater gebruiken voor de tuin, de wagen, de schoonmaak en het zwembadje in de zomer.

Allemaal aan het regenwater

In de ideale wereld zouden we allemaal ons regenwater opslaan en optimaal gebruiken. Drinkwater zou dan enkel gebruikt worden waarvoor het dient, en onze watervoorraden zouden minder snel opgeraken. Wat denk je, klaar om te pronken met je groene gazon?

Wil je regenwater recupereren en genieten van de voordelen? Vraag je gratis documentatie aan en neem contact op met je zelfbouwadviseur in de buurt.

In samenwerking met Easykit

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Easykit

Airco plaatsen: zo overleef je de hittegolf via zelfbouw

De zomer is in het land, en de eerste hittegolf is een feit.

Easykit Slimme Zelfbouw opent twee nieuwe toonzalen

Easykit Slimme Zelfbouw opent twee nieuwe toonzalen in Beerse en Sint-Truiden.

Besparen op je (ver)bouwbudget? Installeer zelf je technieken

Bouwen of verbouwen is niet goedkoop. Daarom kiezen heel wat mensen voor zelfbouw.

Wedstrijd: win je eigen housewarming voor 30 personen!

Plaats je één of meerdere technieken met de zelfbouwpakketten van Easykit? Goed nieuws.

GRATIS Nieuwsbrief