Ontdek Sustano: de recyclebare douchebak

14/12/2022

Sta je op het punt om je badkamer te renoveren of te plaatsen? Dan kan een douchebak niet ontbreken. Tegenwoordig staat duurzaamheid meer en meer centraal. Daarom trekken we het ook graag door naar de badkamer. Ontdek waarom een recyclebare inbouwdouchebak de perfecte match is voor jouw badkamer.

Veiligheid voorop

Met blote voeten op een natte ondergrond staan, het kan heel wat gevaarlijke situaties teweeg brengen. Om die te vermijden kies je best voor een douchebak met een antislipafwerking. Dankzij het matte antislipoppervlak van de Sustano-douchebak sluit je een valpartij in de douche uit. Door de speciale oppervlaktestructuur van het materiaal bieden Sustano-douchebakken met een mat oppervlak namelijk een maximale slipweerstand (klasse C) zonder extra coating. Dat is de hoogte classificatiegroep voor natte blootvoetszones en garandeert zo een maximale veiligheid. Bovendien hoef je niet in te boeten aan design, want door de matte afwerking ziet je douchebak er fluweelzacht uit. Het oppervlak van de glanzend witte variant is daarentegen vergelijkbaar met acryl douchebakken. Ontdek de verschillende mogelijkheden voor de afwerking van je douchebak.

Een design voor elke badkamer

Wanneer je op zoek bent naar een douchebak wil je natuurlijk dat deze perfect matcht bij de rest van je badkamer. Sustano biedt je heel wat mogelijkheden. Dankzij het uitgebreide gamma aan formaten en kleuren, vind je sowieso een douchebak die bij jouw badkamer past. Bovendien creëer je met de Sustano-douchebak een groot ruimtelijk effect doordat je deze gelijk met de vloer wordt ingebouwd. Afhankelijk van je badkamer kan je kiezen om deze douchebak te installeren gelijk met de vloer, half verzonken of op de vloer. Zo maak je een prachtig totaalplaatje van je badkamer. Ontdek Sustano in de 3D-showroom.

Goed voor het milieu

Duurzaamheid en recycleerbaarheid krijgen steeds meer aandacht, ook bij Duravit. De Sustano-douchebakken dragen hierin bij op 3 manieren.

1. Recyclebaar

Naast de lange levensduur van deze duurzame douchebak, heeft hij ook nog een ander voordeel. Aan het einde van het leven van deze douchebak kan je hem gewoon inleveren bij Duravit of een recyclingcentrum bij jou in de buurt. Die gerecycleerde materialen gebruiken ze dan opnieuw voor het maken van nieuwe douchebakken of voor industrieel gebruik, bijvoorbeeld voor de productie van draailagers.

2. Duurzaam materiaal

Dankzij het materiaal DuraSolid® Nature combineert Duravit de eigenschappen zoals een laag gewicht, makkelijke aanpasbaarheid, op maat snijden op de bouwplaats, robuustheid, makkelijke reiniging, aangenaam gevoel, uv-bestendigheid en antislip. De douchebak is bovendien zelfdragend en kan zonder poten worden gemonteerd, zelfs rechtstreeks op de chape. Het recyclebaar gegoten materiaal zorgt voor een duurzame douchebak.

3. Vermindering van CO2-uitstoot

Doordat het gewicht van de Sustano-douchebakken heel laag is, zijn ze gemakkelijk te transporteren. Hierdoor vermindert de CO2-uitstoot van het vervoer ook.

Onderhoudsvriendelijk met een warme uitstraling

Zo weinig mogelijk onderhoud in de badkamer, daar dromen we allemaal van. Met een douchebak die bestendig is tegen vuil en beschadiging komt die droom uit. Met een zachte doek en warm water of een gewone huishoudreiniger hou je je douchebak makkelijk schoon. Daarnaast heeft deze onderhoudsvriendelijke Sustano-douchebak ook een elegante afwerking. De matte afwerking straalt warmte uit en ook de afvoer krijgt dezelfde kleur als de rest van de douchebak.

In je eentje te installeren

Een douchebak installeren is precisiewerk. Elke millimeter telt namelijk tijdens de plaatsing. Door het gewicht van de meeste douchebakken is dit meestal een klus voor meerdere mensen. De Sustano-douchebak kan je daarentegen wel in je eentje plaatsen. Dankzij het lage gewicht is het veel makkelijker te plaatsen. Bovendien zorgt de zeer lage inbouwhoogte van slechts 30 mm ervoor dat ook een vlakke inbouw mogelijk is. Daarnaast kan de douchebak ook op de werf nog aangepast worden. Sustano kan aan elke zijde namelijk 100 mm ingekort worden waardoor de douchebak ook bij schuine muren en zelfs met uitsparingen perfect kan worden geplaatst.

Op zoek naar een duurzame douchebak die bovendien recyclebaar is? Dan is de Sustano-douchebak ideaal voor jouw badkamer. Bezoek een dealer bij jou in de buurt voor meer info.

Op zoek naar meer badkamerideeën? Download gratis het Duravit Magazine.

In samenwerking met Duravit

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.