Daarom gebruiken we binnenkort geen toiletpapier meer

24/08/2022

Iets om bij stil te staan: de gemiddelde Europeaan verbruikt jaarlijks 13,8 kg toiletpapier. Dat toiletpapier komt met een kostprijs, zowel voor ons als het milieu. Maar het kan ook anders. Met een douche-wc geniet je van een uiterst comfortabel en hygiënisch toiletbezoek, zonder toiletpapier te gebruiken. Ontdek SensoWash® Starck f van Duravit. Een fraai vormgegeven douchetoilet met tal van slimme functies, dat perfect in de hedendaagse badkamer past.

Geniet van een comfortabele reiniging met water

Welk toilet kies jij voor je renovatie- of bouwproject? Steeds meer (ver)bouwers gaan voor een douchetoilet, in plaats van een klassieke wc. Zo’n douche-wc heeft een ingebouwde douchesproeier. Na je toiletbezoek reinigt die je intieme zone met water. Een aangename ervaring, want voelbaar zachter en schoner als toiletpapier zorgt water tegelijk voor een verfrissing. Nadien maakt de warmeluchtföhn je onderlichaam droog. Toiletpapier is dus niet meer nodig. Ontdek hier hoe het werkt.

In Japan zijn ze al helemaal overtuigd van het douchetoilet. Zo’n 70% van Japanse huishoudens hebben er al een. Maar ook bij ons wordt het Japans toilet steeds populairder. Benieuwd? Ontdek het douchetoilet bij een badkamerspecialist in je buurt en pak tot 520 euro korting bij aankoop van een douchetoilet in combinatie met een DuraSystem wc-element.

Goed voor het milieu, je hygiëne en je budget

Het douchetoilet wordt ook ‘het toilet van de toekomst’ genoemd. Het heeft namelijk belangrijke voordelen ten opzichte van het klassieke toilet. Eerst en vooral maakt het toiletpapier overbodig, waardoor je jaar in jaar uit bespaart op je boodschappen en plaats wint in je voorraadkast.

Maar een douchetoilet is ook beter voor het milieu. In Europa spoelen we samen dagelijks het equivalent van 27.000 bomen aan wc-papier door het toilet. Met een douchetoilet spaar je bomen en produceer je minder afval, waardoor je ecologische voetafdruk verkleint.

In één moeite zorg je voor meer hygiëne op het toilet, want met een douche-wc ga je voor een handenvrij toiletbezoek. Lees meer over de voordelen.

Douchetoilet SensoWash Starck f: iconisch design, maximaal comfort

Tal van voordelen dus, maar het oog wil ook wat. De toonaangevende producent van designbadkamers Duravit zet naast slimme technologie en hoge kwaliteit, ook in op origineel design. Hun SensoWash Starck f douchetoilet combineert alle voordelen van een douche-wc met een strak en betaalbaar ontwerp. Deze design douche-wc is ontworpen door de beroemde Franse ontwerper Philippe Starck en won al tal van designprijzen.

Omdat de technologie van de SensoWash Starck f volledig wordt verwerkt in het toilet of de muur, komt het minimalistische design extra goed uit de verf. Bekijk de foto’s.

Optimaal comfort en gebruiksgemak

Met een SensoWash Starck f douchetoilet haal je niet alleen topdesign, maar ook tal van handige functies in huis. Ze zorgen voor meer comfort en gebruiksgemak, en laten zich bedienen vanop afstand. De spoelfunctie wijzigen, of de geurafzuiging afstellen? Da’s zo gebeurd via de afstandsbediening of de smartphone-app. De klep die automatisch opent, de talrijke mogelijkheden voor de zittingverwarming, de Comfortwash-instelling waarbij de douche-arm heen en weer beweegt, de regelbare warmteluchtföhn … Het went snel en maakt je toiletbezoek zoveel aangenamer. Dankzij de instelbare gebruikersprofielen houdt het toilet automatisch rekening met je voorkeuren. Makkelijk en comfortabel. Bekijk de video en ontdek alle mogelijkheden.

Slim ontworpen voor meer hygiëne

Met een douche-wc hoef je je handen niet te gebruiken tijdens een toiletbezoek, wat op zich al erg hygiënisch is. Maar het SensoWash Starck f douchetoilet blinkt op dit vlak extra uit:

  • Dankzij de ingebakken keramieklaag HygieneGlaze® 2.0 worden 90% van alle bacteriën gedood in 6 uur, zonder dat je chemische producten moet gebruiken. Binnen 24 uur is het toilet voor 99,99 procent bacterievrij.
  • Het deksel en de verwarmbare zitting hebben een krasbestendig, niet-poreus en dus zeer hygiënisch oppervlak.
  • Het deksel laat zich vlot losmaken, wat het poetsen eenvoudiger maakt.
  • Door de Rimless®-technologie biedt SensoWash Starck f een betere waterdoorstroming voor perfecte spoelresultaten. 

Een hygiënisch toiletbezoek, zonder toiletpapier? Douchetoilet SensoWash Starck f maakt het waar. Tegelijk geniet je van een tijdloos, iconisch design en tal van functies voor meer comfort. Bezoek een dealer in je buurt en pak tot 520 euro korting bij aankoop van een douchetoilet in combinatie met een DuraSystem wc-element.

Download hier het Duravit Magazine voor meer frisse badkamerideeën.

In samenwerking met Duravit

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.