Produceer met een warmtepompboiler energiezuinig warm water

Gepubliceerd op 22 Juni 2021

Ga je bouwen of verbouwen? Zorg naast het verwarmen en verkoelen met hernieuwbare energie ook voor dat je kan terugvallen op een efficiënte manier om sanitair warm water te voorzien. Ontdek waarom het gebruik van een energiezuinige warmtepompboiler verwarmen efficiënter maakt.

Een uitstekend rendement

Het rendement van warmtepompboilers liegt er niet om, voor de productie van warm water behoren ze tot de voordeligste oplossingen op de markt. Zowel in nieuwbouwwoningen als ter vervanging van een elektrische boiler garanderen ze sterke prestaties, optimaal comfort en een fikse energiebesparing op je energiefactuur. En hoe groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter een warmtepompboiler.

Werking warmtepompboiler

De warmtepompboiler is speciaal ontwikkeld voor de productie van sanitair warm water en staat los van het verwarmingssysteem. De unit haalt warmte uit de lucht in de ruimte en gebruikt die warmte vervolgens om het sanitair water op te warmen.

Het toestel werkt op elektriciteit en steek je simpelweg in het stopcontact. Je kan er ook voor kiezen om je warmtepompboiler aan te sluiten op zonnepanelen, waardoor je gebruikmaakt van gratis energie van de zon.

Daikin Altherma M HW: de tweede generatie Daikin warmtepompboilers

Daikin Altherma M HW is het gloednieuwe gamma warmtepompboilers met opslagtank voor de productie van sanitair warm water, geschikt voor kleine residentiële toepassingen.

Deze slimme verwarmingsoplossing voor sanitair warm water maakt gebruik van elektriciteit, lucht en indien nodig zonne-energie en fotovoltaïsche energie, zonder gebruik te maken van traditionele brandstoffen. De Daikin Altherma M HW wordt gekenmerkt door een hoge efficiëntie, een milieuvriendelijke technologie, optimale flexibiliteit, een zeer laag geluidsniveau en een nieuwe look. Hierdoor scoort deze waterpomp op alle punten beter dan traditionele elektrische boilers.

De unit produceert sanitair warm water tot 62°C met de warmtepomp functie en dit tot -7°C buitentemperatuur. De warmtepomp is standaard voorzien van Smart Grid aansluiting en een elektrische weerstand van 1,5 kW. Deze kan extra geactiveerd worden om warm water tot 75°C te stockeren.

Dankzij zijn A+-label zorgt hij voor optimale prestaties en besparingen op je energierekening tot wel 70%.  Bespaar nog meer energie door de unit op zonnepanelen aan te sluiten en zo energielabel A+++ te behalen.

De gebruikersinterface van de unit is uitgerust met een uiterst eenvoudig en intuïtief display. Met vijf eenvoudige voorgeprogrammeerde modi van Eco tot Boost en de mogelijkheid om deze te personaliseren, zorgt dit systeem ervoor dat ze aan jouw behoeften beantwoordt.

Aantrekkelijke premies voor warmtepompboiler

Wie investeert in de plaatsing van een nieuwe warmtepompboiler voor sanitair warm water, kan hiervoor een premie aanvragen. Voor aanvragen in 2021 bedraagt deze premie in Vlaanderen tot 360 euro per woning of wooneenheid (maximaal 50% van de factuur). In Wallonië bedraagt deze premie tot 500 euro (maximaal 70% van de factuur) en in Brussel loopt deze op tot 1.600 euro (max 50% van de factuur).

Interesse in een Daikin-warmtepompboiler? Informeer bij de installateurs naar de condities en mogelijkheden!