Er stroomt geen water uit de kraan. Hoe kan dat?

Gepubliceerd op 13 October 2020

Het zal je maar overkomen: je wil het waterreservoir van je koffiemachine vullen, maar er komt geen water uit de kraan. Of net als je de poetsemmer wil laten vollopen, sputtert de kraan. Is dat even balen! Hoe kan het dat er plots geen water meer uit de kraan loopt, en wat kan je eraan doen?

Een kraan zonder water? Dat komt altijd ongelegen!

Of je nu je dorst wil lessen, een krop sla wil schoonmaken of het drinkbakje van je kat wil vullen… Een kraan zonder water komt altijd ongelegen. We kunnen nu eenmaal niet zonder. Wist je trouwens dat je 100% hygiënisch en veilig drinkwater uit je keukenkraan kan laten lopen? Maak kennis met de filtermengkranen die je leidingwater omtoveren tot gezond en lekker drinkwater.

Vuildeeltjes in de sproeikop verstoren de waterdoorgang

Hoe kan het dat er plots geen water meer uit de kraan komt? Een mogelijke oorzaak is de aanwezigheid van vuildeeltjes of andere smurrie in de sproeikop, aan het uiteinde van de kraanuitloop. De sproeikop, ook perlator of mousseur genoemd, regelt de waterstroom en werkt verbruikbesparend. Op zoek naar een slimme kraan die hoeveelheden water exact kan afmeten? Ontdek de volumekraan, en je maatbeker wordt overbodig. Bekijk eveneens het breed gamma kranen op de website.

De sproeikop van je kraan reinigen? Een eenvoudige klus.

Hoe verwijder je vuil uit de sproeikop? Schroef de sproeikop los met de hand of met behulp van een sleutel, verwijder het vuil en plaats hem terug in de kraanuitloop. Zit er toch geen vuil in de sproeikop? Dan is de volgende stap het controleren van de zeeffilters in de toevoerflexibels.

Controleer de zeeffilters in de toevoerflexibels

Zand, metaalrestjes of andere vuildeeltjes kunnen zich ook verzamelen in de zeef- of vuilfilters in de toevoerflexibels. Zeeffilters beschermen het binnenwerk van de kraan tegen zand- of roestelementen, die krassen of andere schade kunnen veroorzaken. Denk eraan om eerst de watertoevoer af te sluiten via de afsluitkranen. Maak de toevoerflexibels los met behulp van een sleutel en verwijder de zeeffilters om ze te reinigen. Laat water lopen uit de leidingen zodat het meeste vuil weg is en koppel vervolgens de flexibels terug aan de shell-kranen.

Een slappe waterstraal? Dat is even zoeken naar de oorzaak.

Een slappe waterstraal kan verschillende oorzaken hebben. Er kan sprake zijn van een verstopping in de kraan of de leidingen, óf er kan een lek zitten in de pijpleiding. Het euvel kan daarnaast ook te maken hebben met een lage waterdruk. Door stapsgewijs te controleren kan je perfect de precieze oorzaak achterhalen van een slappe waterstraal.
Blanco kranen en spoeltafels staan voor kwaliteit, functionaliteit, esthetiek en professionaliteit. Graag advies bij je aankoop? Bezoek een Blanco verdeler in je buurt of stel je vraag aan een kraanspecialist online. Vraag hier alvast je gratis inspiratiebrochure aan.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan