Verwarm je sanitair water met een duurzame warmtepompboiler en verdien je investering snel terug.

17/04/2024

Wil je graag een lagere energierekening? Wat denk je van investeren in een warmtepompboiler? Hiermee verwarm je je sanitair water tot voor 75 % met gratis hernieuwbare energie, en bespaar je tot 75 % op de kosten voor warm water. Benieuwd hoe dit werkt en hoeveel je kunt besparen? Ontdek de voordelen waarvan je kunt profiteren en bereken je warmtepompboilerwinst

Een warmtepompboiler: een slimme keuze

Warm water voor bad, douche, keuken,… de kosten voor sanitair water kunnen al snel oplopen. Zeker wanneer je het elektrisch verwarmt. Maar wist je dat je met een warmtepompboiler hierop aardig kunt besparen? Het geheim zit ‘m in de manier waarop de energie gewonnen wordt. Een warmtepompboiler onttrekt namelijk zo’n 75 % van de energie aan de omgevingslucht. En het overige gedeelte van 25 %, waarvoor elektriciteit nodig hebt? Hiervoor schakel je (als je die hebt) je zonnepanelen in.

Bespaar jaarlijks fors op je verbruik

Maar hoeveel bespaar je dan? Verwarm je je sanitair water momenteel elektrisch, dan bespaar je na overschakeling naar een warmtepompboiler jaarlijks tot 940 euro voor je verbruik, en dat gedurende 20 jaar. Dat kan al tellen!

Heb je bovendien ook recht op een premie voor een warmtepompboiler (minimaal 900 euro in Vlaanderen, minimaal 1400 euro in Brussel en minimaal 700 euro in Wallonië), dan weet je dat dit een slimme investering is.

Bereken jouw besparing en verminderde CO2-uitstoot

Benieuwd hoeveel jij zou besparen met een warmtepompboiler, hoeveel minder je CO2-uitstoot dan bedraagt, op welke premies je recht hebt en hoeveel de stijging van je zelfconsumptie – indien je zonnepanelen hebt – bedraagt? Bereken hier je warmtepompboilerwinst met de calculator van Atlantic. 

Geniet van een snelle terugverdientijd

Niet alleen bespaar je op je verbruik, je hebt de investering in je warmtepompboiler bovendien ook snel terugverdiend. Zo is de meerprijs ten opzichte van een klassieke warmtepompboiler in minder dan 1 jaar terugverdiend. Ontdek er hier alles over. Koop je bovendien een Atlantic warmtepompboiler, dan krijg je dit jaar er ook nog 100 euro cashback bovenop.

Vraag je gratis e-book aan

Wil je graag meer weten over warmtepompboilers en wat dit voor jouw gezin, woning en portemonnee kan betekenen? Ontdek het in ‘Het complete warmtepompboiler-e-book’, vraag hem snel gratis aan.

Wil je graag een offerte of meer informatie? Een installateur of Atlantic-verdeler vinden in je buurt? Neem hier gerust contact op

Ontdek meer

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.