Wevolt energiedak: zonnepanelen zagen er nooit eerder zo stijlvol uit

22/04/2024

Als je duurzaam wil bouwen of verbouwen, dan is zonne-energie een logische keuze. Helaas vormen zonnepanelen niet altijd een mooi totaalplaatje met je dak. Dat kan beter! Dankzij het Wevolt Energiedak van Wienerberger combineer je zonnepanelen met een strakke uitstraling. Zo profiteer je van hernieuwbare energie in stijl. Ontdek de mogelijkheden voor jouw dak en ga deze innovatie spotten in een showroom

Wevolt: twee esthetische oplossingen voor zonne-energie

Benieuwd naar het schuine dak van de toekomst? Het Wevolt energiedak van Wienerberger omvat twee esthetische zonne-energieoplossingen: Wevolt X-Roof en Wevolt X-Tile. Beide vervangen het dak volledig, waarbij Wevolt X-Tile zonnepanelen zich perfect laten integreren tussen Koramic Actua 10 kleidakpannen. We gaan er hieronder dieper op in, zodat jij de beste keuze kan maken voor jouw dak.

Ontdek meer info over Wevolt zonnepanelen in de brochure

1. Wevolt X-Roof: het complete energiedak

Het Wevolt X-Roof systeem is een regendicht dakvervangend systeem dat het volledige dakoppervlak benut en de traditionele dakpannen vervangt. Het resultaat? Een regendicht, hagelbestendig en brandveilig energiedak met een eigentijdse uitstraling en een maximaal rendement. Het systeem wordt aangevuld met verzaagbare paspanelen.

Waarom Wevolt X-Roof?

  • Hoog rendement: Wevolt X-Roof verzekert een hoog vermogen tot 203 Wp/m². Dankzij de permanente luchtstroming onder het Wevolt dak kunnen de panelen afkoelen en blijft het vermogen optimaal.
  • Eenvoudige installatie: Het innovatieve glas-glas zonnedaksysteem bestaat uit slechts vijf basiselementen en laat zich eenvoudig en snel installeren. Bekijk hier de installatievideo.  
  • Flexibiliteit: Het systeem is geschikt voor nieuwbouw, renovatie en prefab daken. 

Ontdek alle voordelen en bekijk inspirerende projecten

2. Wevolt X-Tile: integratie met keramische dakpannen

Wevolt X-Tile laat zich perfect integreren in een dak bedekt met keramische Koramic Actua 10 dakpannen. Hierdoor behoud je een rustig dakbeeld waarin de Wevolt X-Tile nauwelijks opvalt, terwijl je profiteert van hernieuwbare energie.

Waarom Wevolt X-Tile?

  • Naadloze integratie: De panelen sluiten perfect aan op de Actua 10 dakpan. Elke Wevolt X-Tile vervangt vijf dakpannen. 
  • Hoge opbrengst: Wevolt X-Tile panelen bieden een hoge opbrengst tot 180 Wp/m².

Ontdek alle voordelen en bekijk inspirerende projecten

Voor nieuwbouw en renovatie

Wevolt zonnepanelen bieden een duurzame en esthetische oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Bovendien kan je rekenen op de bekende kwaliteit en betrouwbaarheid van Wienerberger.

Het Wevolt energiedak is een slimme keuze voor huiseigenaars die streven naar hernieuwbare energie, maar tegelijk een strak en modern dak willen. Met Wevolt zet je een stap in de toekomst, waar zonnepanelen en esthetiek hand in hand gaan. Neem contact op met Wienerberger en ontdek de mogelijkheden voor jouw woning of laat je adviseren in een showroom

In samenwerking met Wienerberger NV

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.