Hoe rendabel zijn zonnepanelen anno 2022?

Hoe rendabel zijn zonnepanelen anno 2022?

16/05/2022

We zijn al jaren bezig om milieubewuster en zuinig te leven. Door de negatieve gevolgen van klimaatveranderingen stijgt de temperatuur op aarde. Dit heeft veel gevolgen voor alles en iedereen op aarde. Zonnepanelen zijn al jaren een trend. Ze zorgen er voor dat we op natuurlijke wijze gebruik kunnen maken van elektriciteit. Heb jij net een huis gekocht? Zit je eraan te denken om zonnepanelen aan te schaffen, maar heb je geen idee of het nog winstgevend is? In dit artikel kun je er meer over lezen. 

Winst

Veel mensen vragen zich af als zonnepanelen nog winst opleveren anno 2022. Wij kunnen je vertellen dat het hebben van zonnepanelen nog steeds rendabel is. Ze zijn niet alleen handig voor nu, maar ook voor de toekomst. Het is alleen wel belangrijk dat je geduldig bent, het is namelijk zo dat je de winst niet meteen terug zult zien. Tevens hangt jouw winst af van het aantal zonnepanelen dat je koopt. Als je dit afzet tegen de duur dat zonnepanelen energie kunnen leveren, kun je je winst toch sneller terug zien dan je denkt. Wat ook goed is om te weten is dat zonnepanelen niet alleen winstgevend zijn, maar ook de waarde van je huis laten stijgen. Tot slot zul je ook altijd groene stroom beschikbaar hebben en dus een steentje bijdragen aan een beter milieu. De voordelen zijn dus super groot. 

Optie: zonnepanelen huren

De meeste mensen denken er eerder aan om zonnepanelen te kopen. Het probleem hierbij is dat je daar wel meteen het hele bedrag voor zult moeten betalen. Je kunt dan beter een zonnepaneel huren. Op deze manier kun je gebruik maken van zonnepanelen zonder dat je meteen een groot bedrag hoeft uit te geven. Je zult dus voornamelijk te maken krijgen met huurkosten, omdat je gebruik maakt van een huurabonnement. Vanaf het moment dat je huurt zul je gaan besparen op je energie rekening. Hoe tof is dat? Wat ook goed is om te weten, is dat je bij het aanschaffen van zonnepanelen gebruik kunt maken van de energiebespaarlening. Wil je weten of je hier in aanmerking voor komt? Dan kun je er meer over lezen op rijksoverheid.nl.

Kortom, je komt goedkoper uit wanneer je zonnepanelen huurt ten opzichte van het kopen van zonnepanelen. Daarnaast zorgen zonnepanelen er nog steeds voor dat winst kunt maken voor nu en in de toekomst. Ga jij ook gebruik maken van zonnepanelen?

Hoe rendabel zijn zonnepanelen anno 2022?

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.