Het effect van zonnepanelen op vastgoedwaarde: investeren in groenere woningen

Gepubliceerd op
Het effect van zonnepanelen op vastgoedwaarde: investeren in groenere woningen
Het effect van zonnepanelen op vastgoedwaarde: investeren in groenere woningen

Het verduurzamen van woningen is vandaag de dag aan de orde van de dag. Het is de perfecte manier om af te gaan van het gas en dankzij de verschillende subsidies die beschikbaar worden gesteld, kan het verduurzamen van een woning ook voor een mooi bedrag worden gedaan. Het beste van alles, is dat de vastgoedwaarde ook nog eens een positieve boost kan krijgen. En dat is misschien wel het belangrijkste van alles. Waarom dat zo is, lees je in dit blog.

Een aanzienlijk duurzame boost voor je eigen woning

Investeer je in het juiste zonnepanelen montagemateriaal? Samen met een set zonnepanelen van een A-merk? Dan zorg je direct voor een duurzame boost voor je woning. Je start namelijk zelf met het opwekken van energie. En hierdoor kunnen de maandelijkse kosten drastisch worden verlaagd. Zo heb je weer net even wat meer geld nodig voor andere vaste lasten - of je kunt meer sparen of beleggen. Wel zo fijn, want een extra financiële buffer in de toekomst komt maar al te goed van pas. Het beste van alles, is dat het laten leggen van de zonnepanelen op het dak in een mum van tijd is gedaan. Je ervaart er dus minimale hinder van en je gaat meteen aan de slag met het opwekken van duurzame energie.

Je kunt het vastgoed meteen veel aantrekkelijker aanbieden aan potentiële nieuwe huurders

En kies je ervoor om een zonnepanelen montagesysteem schuin dak te laten monteren op een pand dat je in de verhuur aan te bieden hebt? Dan is dit ook meteen vele malen aantrekkelijker voor potentiële nieuwe huurders om in te trekken. Duurzaam wonen speelt immers een steeds belangrijkere rol tijdens het uitzoeken van een huurwoning en huurders zijn sneller geneigd om in te trekken in een woning die aan de nieuwste standaarden voldoet.

Eenvoudig en snel berekenen hoeveel zonnepanelen het meest geschikt zijn voor de woning

Het is meer dan logisch dat je op dit moment niet voor de volle 100% weet hoeveel zonnepanelen je nu precies nodig hebt voor het pand. Laat je daarom altijd uitgebreid informeren en adviseren door een specialist. Alle onderdelen komen dan uitgebreid aan bod, inclusief de staat van het dak en waar op het dak de zonnepanelen het beste kunnen worden gelegd. Ja, je leest het erg goed. Door in zee te gaan met een specialist haal je enkel het beste van het beste in huis en je bespaart aardig wat uitzoekwerk en tijd.

   

standaard