Persoonlijke interieurs belicht

Gepubliceerd op 21 March 2017

Van strakke lijnen tot vloeiende vormen. Van functioneel tot opvallend of verrassend. Meer dan je zou denken, bepaalt verlichting de sfeer in huis.

In theorie: handige verlichtingtips

Win professioneel advies in

Trends is één, een huis dat bij je past twee. Hou je van veel licht? Of wil je liever een gezellige, intieme sfeer? Feit is dat licht best afgestemd is op het concept van je woning én tegelijk voldoet aan je wensen qua beleving. En dan is professioneel lichtadvies geen overbodige luxe, zeker omdat er vandaag tal van mogelijkheden zijn om licht op een nuttige, sfeervolle en creatieve manier toe te passen.

Bekijk je verlichting per ruimte

Elke ruimte in huis vraagt om een andere aanpak, net omdat je de verschillende ruimtes op een andere manier beleeft: om te lezen, te werken, te spelen, te genieten of gewoon tot rust te komen… Met de juiste verlichting creëer je de juiste setting.

Woonkamer

Een vaak gemaakte fout, zeker in de woonkamer, is een combinatie van verschillende lichtbronnen in één ruimte. Voor de leefruimte zijn led en halogeen het meest aangewezen. Durf ook af te stappen van klassieke opstellingen volgens een vaste grid. Door armaturen te bundelen, creëer je een verfrissende look & feel.

Keuken

In de keuken is voldoende licht boven je werkblad een must. Let zeker ook op de positionering, zodat je niet in je eigen schaduw staat te werken.

Badkamer

Naast sfeer is voor ‘natte ruimtes’ ook veiligheid een belangrijk aspect. Hou daarom rekening met de juiste IP-waarde in de verschillende zones rond het bad, de douche (of het zwembad). Ook verlichting rond spiegels vraag extra aandacht om schaduwen te vermijden.

Hal en trap

Halogeen of led zijn de perfecte oplossing voor je hal en trap: onmiddellijke ontsteking en gemakkelijk te combineren met een bewegingsmelder of aanwezigheidsdetectie. Vermijd bij trapverlichting zeker inkijk in de lamp om verblinding te voorkomen.

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan