Dimmers voor je verlichting: geniet van instant sfeer en een lagere energiefactuur

Gepubliceerd op

Een film kijken, ’s avonds nog wat werken of samen gezellig dineren. We hebben niet voor elke activiteit evenveel licht nodig. Met een dimmer regel je de lichtsterkte van jouw verlichting snel en nauwkeurig. Jouw voordelen: instant sfeer en een lagere energiefactuur!

Altijd het juiste licht

Het ene moment ben je nog wat aan het werken op je computer, even later zit je tegenover je partner aan het diner. Het felle licht dat daarnet nog van pas kwam, vind je nu maar storend. En met een lichtschakelaar is het kiezen: uit of aan. Het kan ook anders! Met een dimmer regel je de sterkte van je verlichting tot in de puntjes. Zo creëer je op elk moment de juiste sfeer, ook als je door je voorraad theelichtjes heen bent. Benieuwd? Vraag je gratis infobrochure aan.

Niet zeker of dimmers ook in jouw woning kunnen? Voor nieuwbouw en renovatie, en voor elk type lamp heeft Niko een oplossing. Van spaarlampen, gloeilampen en halogeenlampen tot ledlampen. Niko dimmers zijn dus geschikt voor elk project, ongeacht hoe oud de elektrische installatie is. Graag advies op maat? Neem vrijblijvend contact op met een verdeler of installateur.

Bediening vanop 1 of meerdere punten

Een handige richtlijn bij het kiezen: wil je je ledverlichting vanop één punt bedienen met een draaiknop, dan ben je geholpen met een draaiknopdimmer voor ledlampen (200 W). Die is 2-draads, en dus gemakkelijk te integreren in bestaande installaties. Wil je je verlichting vanop meerdere punten bedienen? Dan kun je kiezen uit een uitgebreid gamma van universele dimmers. De dimmers zijn beschikbaar in zowel een draai- als drukknop variant. Bezoek een verkooppunt en ontdek het brede gamma.

Het verschil tussen 2-draads en 3-draads bekabeling

De universele dimmers van Niko bestaan in een 2- en een 3-draadse variant. Voor nieuwbouw en installaties vanaf 1991 kies je een 3-draadsdimmer. Check je installatie voor alle veiligheid, want het kan zijn dat de bouwheer van de woning toch nog een 2-draadsinstallatie koos. Voor installaties van vóór 1991 zijn er de 2-draadsdimmers. Zo is er voor elk type lamp in elk type installatie een oplossing.

Afgestemd op jou en je interieur

Hoe dim jij het liefste de verlichting? Even draaien, of één keer drukken? Je hebt de keuze, ook op het vlak van design. De dimmers van Niko zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen. Niko Pure staat voor ultrastrak design in tijdloze materialen: van roestvrij staal en plexiglas tot bakeliet en bamboe.  Niko Intense is een reeks die je moet voelen. Je ontdekt strakke vormen en zachte lijnen. Met Niko Orginal kies je voor een afwerking die discreet aanwezig is. Milde kleuren en zachte lijnen voeren de hoofdtoon. Vraag je gratis brochure aan en ontdek alle looks.

Betrouwbaar en veilig

Goed om te weten: met een Niko dimmer brandt je verlichting stabiel zonder andere toestellen te storen. De universele dimmers zijn standaard uitgerust met een ingebouwde ontstoorder voor CAB-signalen, zodat je lamp niet bromt of flikkert. Bij overbelasting treedt de beveiligingsfunctie automatisch in werking.

Eén schakelaar vervangen … (renovatie)

Een schakelaar vervangen of meteen alle verlichting aanpakken, het kan allemaal. Wil je het wat gezelliger maken in je badkamer? Dan vervang je je schakelaar eenvoudig door een dimmer. Met zowel de 2- als de 3-draadsdimmers klaar je de klus in 1, 2, 3. Zonder kappen of breken. Een enkelpolige schakelaar kan vervangen worden door een 2-draadsdimmer, een tweepolige door een 3-draadsdimmer. Je neemt de oude enkelpolige of tweepolige schakelaar uit de muur en plaatst een inbouwdimmer in de plaats. Ontdek een verkooppunt in je buurt en bekijk hier de videotutorial voor doe-het-zelvers

Of dimmen in diverse kamers (nieuwbouw)

Wil je op verschillende plekken in je nieuwe woning de lichten dimmen? Met modulaire dimmers in de elektriciteitskast dim je grote vermogens. Ideaal om de verlichting in bijvoorbeeld de woonkamer, inkomhal, traphal en slaapkamer aan te sturen. Je kan je modulaire dimmer zelfs zo instellen dat je verlichting na 3 minuten automatisch uitgaat, handig!

Ook voor Niko Home Control

Met Niko Home Control bedien je centraal alle functies in huis: de verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken … Dit doe je met behulp van een touchscreen of met je smartphone/tablet. De installatie zet je aan om actief energie te besparen en tegelijkertijd woon je veiliger en comfortabeler. Verlichting dimmen in een Niko Home Control installatie? Met een dimmodule in de kast en de dimbedieningen aan de muur is het juiste lichtniveau kiezen zó gebeurd. Maar het kan evengoed via je smartphone. Vraag hier je gratis infobrochure aan.

Dimmers zijn mogelijk voor elk project, dus ook het jouwe. Benieuwd naar een oplossing op maat? Neem contact op met een specialist voor advies. Of bezoek de Niko showroom in Antwerpen voor inspirerende demo’s. Doen!