Slimme verlichting: creëer magische sferen met de flexibele oplossingen van Loxone

19/03/2024

Vergeet de klassieke gloeilamp die gewoon aan en uit gaat. Tegenwoordig zijn er veel slimmere manieren om een ruimte te laten uitblinken. Met moderne verlichtingstechnologie kan elke ruimte individueel aangepast worden aan jouw behoeften. Stap binnen in de verlichtingswereld van Loxone en ervaar de magie van slimme verlichting op maat van jouw project. Dankzij geavanceerde interfaces integreer je moeiteloos elke lamp in jouw slimme gebouw, waardoor je controle hebt over de sfeer van elke kamer.

Slimme verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol in ons welzijn en comfort. Met Loxone kan je elke ruimte omtoveren tot een unieke plek door middel van intelligente lichtsturing, of het nu gaat om een nieuwbouw- of renovatieproject. We overlopen samen met jou de Loxone-verlichtingsproducten die dit mogelijk maken.

Graag een verlichtingsplan op maat voor jouw project? Neem dan contact op met jouw Loxone Partner en ontdek hoe je prachtige lichtscènes kan realiseren, of het nu voor je slimme huis, tuin, kantoor of elders is.

Inbouw ledspots: accentverlichting met strakke look 

Ledverlichting is energiezuinig en heeft een lange levensduur. Dat maakt het een kosteneffectieve keuze op de lange termijn. Inbouw ledspots leveren gericht licht voor accentverlichting, ideaal als je op zoek bent naar strakke, moderne verlichting met flexibiliteit in ontwerp.

De inbouw ledspots van Loxone - met warm licht of RGBW gekleurd licht - bieden traploos dimbare basisverlichting. Met hun beperkte inbouwdiepte zijn ze snel en eenvoudig te installeren. De Tree versies kunnen vrij gegroepeerd en aangesproken worden, waardoor je verlichtingsgroepen op elk moment kan aanpassen, zelfs achteraf. Ontdek inbouw ledspots in de webshop van Loxone.

Opbouwspots: flexibel te installeren gerichte verlichting 

Opbouwspots voegen een decoratief element toe aan een ruimte vanwege hun zichtbare ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van modern en strak tot meer traditioneel, waardoor je met je verlichtingskeuze een echt statement kan maken. Ontdek opbouw ledspots in de webshop van Loxone

De opbouwspots met warmwit licht of gekleurd licht van Loxone zijn perfect geschikt voor bestaande gebouwen en/of daar waar geen mogelijkheid is tot installatie in het plafond. Voor de eenvoudige installatie met bevestigingsmagneet is geen verbouwing van je plafond of wanden nodig.

Pendulum Slim: zachte en gelijkmatige sfeerverlichting

Pendellampen met diffuus licht verspreiden het licht gelijkmatig over de ruimte. Et voilà, een zachte en aangename verlichting. Op die manier kan je een ontspannen sfeer creëren in ruimtes waar een zachtere verlichting gewenst is, zoals woonkamers, slaapkamers of eetruimtes.

Met de Pendulum Slim van Loxone creëer je vlot de juiste accentverlichting, bijvoorbeeld boven een eettafel of salontafel. De hoogte van het armatuur kan je individueel aanpassen met behulp van een twee meter lange, met stof beklede kabel.

Last but not least: pendellampen scoren ook als decoratief element, vooral wanneer je een stijl kiest die past bij de rest van de inrichting van de ruimte. Ontdek de dimbare Pendulum Slim in de webshop.

Plafondverlichting met aanwezigheidssensor 

De LED Plafondlamp Tree of Air biedt niet alleen warm wit of gekleurd licht, maar voert dankzij een geïntegreerde bewegingsdetector en helderheidssensor nog vele andere taken uit. Aanwezigheidsgestuurde verlichting, nachtlamp of daglichtregeling: geen probleem voor de plafondlamp. De Air versie van de plafondlamp kan je perfect achteraf inbouwen, gezien die van stroom wordt voorzien via 230V.

Aanwezigheid gestuurde plafondlampen schakelen automatisch in wanneer ze detecteren dat er iemand in de kamer is, en schakelen uit wanneer er niemand is. Dit helpt energie te besparen doordat de verlichting niet onnodig blijft branden wanneer er niemand aanwezig is. Je hoeft ook niet langer handmatig de verlichting aan en uit te schakelen wanneer je een ruimte binnenkomt of verlaat. De aanwezigheidssensor regelt dit automatisch voor jou. Handig! Ontdek LED plafondlampen in de webshop van Loxone.

Ledstrips: indirecte verlichting met wow-effect 

Ledstrips zijn een elegante oplossing voor indirecte verlichting. Achter meubels of een verlaagd plafond zorgen ze voor een wow-effect. Ledstrips kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende vormen en oppervlakken. Hierdoor kan je interessante ontwerpelementen toevoegen, zoals het accentueren van randen, contouren of architectonische kenmerken in een ruimte.

De vijf meter lange ledstrips van Loxone kunnen dankzij twee connectoren gemakkelijk worden ingekort en verlengd. Hun ledstrips zijn beschikbaar als instelbaar wit of RGBW en met IP-beschermingsklassen 20, 65 spatwaterdicht en 68 waterdicht. Ontdek het in de webshop.

Touch Nightlight: nachtlampje met handige extra’s 

De Touch Nightlight is zoveel meer dan een gewoon nachtlampje. Het kan namelijk ook dienen als wekker, bedieningsapparaat en alarmgever. Zo bespaar je energie en win je ruimte op je nachtkastje. En dankzij de Air technologie kan de Touch Nightlight overal worden geplaatst. Ontdek de Touch Nightlight van Loxone in hun webshop.

Extensions en interfaces: lichtsturing voor elk armatuur op de markt
In principe kunnen alle soorten armaturen of lampen met Loxone worden aangestuurd. Hiervoor bieden ze meerdere Extensions en Interfaces aan.

Dankzij de extensions kunnen vrijwel alle lampen moeiteloos in de huis- en gebouwautomatisering van Loxone worden geïntegreerd. Ook wat betreft de verlichtingstechnologieën kan je alle kanten uit. Dankzij de DMX Extension en DALI Extension kan je een grote verscheidenheid aan verschillende lampen integreren.

Verlichting in een smart home 

In tegenstelling tot domotica wordt de verlichting in een Loxone Smart Home automatisch in- en uitgeschakeld via aanwezigheidsmelders. Als je de lichtstemming wil veranderen, kan je dat eenvoudig doen via een drukknop of een app.Verlichting is bij Loxone trouwens veel meer dan alleen ‘aan’ en ‘uit’. Dankzij de lichtsturing van Loxone kan je kiezen uit talrijke functies: van dimmen en rustige overgangen (fade in, fade out) tot aanwezigheidssimulatie en meer. Ontdek hun totaaloplossing voor lichtsturing.

Over Loxone woonautomatisering

Met Loxone kan je je huis ontwerpen naar jouw behoeften en levensstijl. Hun 360° oplossing omvat alle aspecten van een slimme woning en biedt je een unieke woonervaring. Alle producten en functies, waaronder verlichting, zijn perfect op elkaar afgestemd. Zin om de Loxone Smart Home te gaan beleven met je eigen zintuigen? Boek dan een gratis en vrijblijvende rondleiding in de Loxone demowoning in Nijlen, of bij één van de gecertificeerde Partners.

Loxone maakt slimme verlichting toegankelijk en aanpasbaar. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Vraag je gratis E-book over slimme verlichting aan en neem contact op met een Loxone Partner in je buurt voor advies.

In samenwerking met Loxone Benelux

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.