Hoe een wandlamp monteren op een binnenmuur? Check het stappenplan!

26/02/2024

Wandverlichting zorgt voor instant sfeer in de ruimte. Wil jij een wandlamp aan een binnenmuur bevestigen? Dan hoef je niet te wachten tot je handige nonkel of kordate tante over de vloer komt. Met ons betrouwbaar stappenplan klaar je deze klus makkelijk zelf. Ontdek snel hoe je aan de slag gaat en bekijk de bijbehorende instructievideo op Atelierknauf.be. Dit DIY-platform bevat allerlei handige tutorials voor de meest uiteenlopende klussen, opgesteld door experts. Sla de link op bij je favorieten, want hij komt zeker van pas!

Stap 1: verzamel de nodige gereedschappen en materialen

Een wandlamp bevestigen aan je wand, hoe pak je dat aan? Begin met het verzamelen van de nodige materialen en gereedschappen voor je klus. Om zeker niets over het hoofd te zien, vind je hier een lijstje met benodigdheden. Vergeet niet dat je gipsplaatpluggen nodig hebt om je lamp stevig te bevestigen. Die zijn verkrijgbaar bij een lokale doe-het-zelfzaak. Vind hier een verkooppunt in je buurt.

Stap 2: plaats de gipsplaatpluggen

Veiligheid staat voorop bij elke klus. Schakel daarom eerst de hoofdschakelaar uit en zet de zekering uit voordat je aan de slag gaat. Controleer met een meetapparaat of er nog spanning op de kabels staat. Markeer vervolgens met een potlood de locatie van de gipsplaatpluggen. Schroef de gipsplaatpluggen met een schroevendraaier vast op de afgetekende punten. Afhankelijk van het type lamp schroef je de schroeven eerst in de gipsplaatplug. Bekijk het instructiefilmpje voor een demonstratie.

Stap 3: bevestig de wandlamp

Volg de montagehandleiding van de wandlamp om die correct te installeren. Volg alle stappen nauwkeurig. Controleer of de lamp correct werkt voordat je die definitief monteert. Nadat de lamp is geïnstalleerd, schakel je de zekering weer in en zet je de hoofdschakelaar aan. Je wandverlichting is een feit, proficiat!

Goed om te weten: Met het bovenstaande stappenplan kan je verschillende soorten wandlampen veilig op een binnenmuur monteren, waaronder opbouw wandlampen, wandspotjes, wandkandelaars en schilderijverlichting.

Vind je het fijn om te kunnen rekenen op een betrouwbaar stappenplan? Op het online platform Atelier Knauf ontdek je meer tutorials, inclusief handige tips en klusvideo’s. Van het gieten van je chape tot het bouwen van een inloopdouche, het staat er allemaal bij. Vind hier het stappenplan voor jouw volgende klus. Voor extra materiaal kan je terecht in een Knauf-verkooppunt in je buurt.

Lees ook: 
Hoe een hangkast bevestigen aan een gipsplaatwand? 
Hoe een stopcontact in een gipsplaat installeren? 
Hoe gipsplaten schilderen? 

In samenwerking met Knauf

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.