Design schakelaars uit echt metaal, met vakmanschap gemaakt

08/03/2023

De afdekkingen van de JUNG-draaidimmers en kamerthermostaten hebben een make-over gekregen en de populaire JUNG-stopcontacten met USB-aansluiting en JUNG Quick Charge® zijn nu nog stijlvoller. Het geheim? Echt metaal. Het assortiment design schakelaars uit echt metaal is nu groter dan ooit, voor nog meer elegantie!

Metalen elegantie

Waar schakelaars en stopcontacten vroeger louter functioneel waren, zijn ze tegenwoordig een integraal onderdeel van een doordacht en stijlvol interieur. JUNG gaat nog een stap verder en kiest voor kleuren, materialen en designs die van de schakelaars echte blikvangers maken in zowel minimalistische als expressieve interieurs. Geheel in lijn met de traditie van het bedrijf, die oorspronkelijk focuste op metaalbewerking, produceert JUNG in zijn eigen metaalatelier hoogwaardige schakelaars van echt metaal of met metaallook. Mat of gelakt aluminium, glasparelgestraald edelstaal, geborsteld messing of verchroomd metaal: elke dag creëren de vaklui van JUNG schakelaars met een bijzondere metaallook, met oog voor de kleinste details. Enkele nieuwe toevoegingen in het assortiment zijn de innovatieve JUNG-stopcontacten met USB-poorten en JUNG Quick Charge®, en de nieuwe draaidimmers en kamerthermostaten van echt metaal.

Metaalbewerking en vakmanschap

Met zijn doorgedreven precisie, gevoel voor stijl en vakkennis is JUNG al 110 jaar een pionier in zijn vakgebied. Het bedrijf heeft zijn producten altijd in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd, en beschikt over bijzonder veel ervaring op het gebied van metaalbewerking. JUNG produceert schakelaars in echt metaal, met bijpassende afdekramen en basiselementen uit hetzelfde materiaal. Dat vereist specifieke productie-installaties voor meer dan 200 verschillende producten. De productieprocessen van de metalen schakelaars, dimmers, thermostaten en stopcontacten zijn immers nauwkeurig afgestemd op de eigenschappen van de verschillende metalen. Zo worden de aluminium afdekkingen geplooid en het edelstaal diepgetrokken en glasparelgestraald, terwijl bij messing een legering van koper en zink wordt gebruikt. Het zinkgehalte van 37% bezorgt de schakelaar zijn goudgele kleur, die nadien met de hand geborsteld wordt met korrel 240. De LS 990 Dark is een aluminium schakelaar in een warme antracietkleur, in plaats van het standaard zilvermatte aluminium. De donkere lak bezorgt de schakelaar een unieke, elegante uitstraling.

Draaidimmer in een nieuw jasje

De nieuwe draaiknopafdekkingen voor draaidimmers, toerenregelaars, potentiometers en draaistuureenheden ogen nu nog eleganter, dankzij de 20% grotere draaiknop met een doorsnede van 42 mm en het extra platte, naadloze design. De draaiknoppen van echt metaal zijn nu ook verkrijgbaar met een bijpassende afdekking in hetzelfde materiaal. Bovendien zijn er nu ook draaiknoppen in geborsteld messing antiek en messing klassiek. De nieuwe draaidimmerafdekkingen zijn beschikbaar in verschillende JUNG-reeksen.

Kamerthermostaten met elegant design

Ook het uiterlijk van de JUNG-kamerthermostaten is opgefrist. Dankzij de nieuwe instelknop, eveneens met een diameter van 42 mm, komen de kamerthermostaten qua design perfect overeen met de draaidimmerafdekkingen. Een ledlampje geeft bovendien aan welke modus actief is. Alle modellen hebben een stalen draagring en een potentiometer-as uit glasvezelversterkt polyamide, waardoor ze bijzonder robuust zijn. Naast het uitgebreide kleurenpalet van Les Couleurs© Le Corbusier zijn de kamerthermostaten van de LS-serie verkrijgbaar in aluminium, antraciet en dark (gelakt aluminium), edelstaal, messing klassiek en messing antiek.

JUNG-stopcontact met USB-poorten in stijlvol metaal

De JUNG-stopcontacten met USB-aansluiting zijn ruimtebesparend en maken het mogelijk om smartphones, tablets of smartwatches op te laden zonder het stopcontact in te palmen met een oplader – de ideale 3-in-1-oplossing! De JUNG-stopcontacten met USB-aansluiting en JUNG Quick Charge® zijn nu ook verkrijgbaar in echt metaal in de LS 990-serie. Naast kunststof zijn de populaire multifunctionele stopcontacten van JUNG verkrijgbaar in aluminium, edelstaal, dark (gelakt aluminium), messing antiek en messing klassiek.

Met hun stijlvolle design bieden de nieuwe stopcontacten, dimmers en thermostaten van echt metaal talloze nieuwe mogelijkheden voor uw interieur. Ze zijn niet alleen van hoge kwaliteit en duurzaam, maar ook een echte blikvanger aan de muur.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.