Kreon toont zich resoluut thuis in elk huis

Kreon Ceiling solutions

Eenheid in ontwerp, eenvoud in techniek en precisie in detail. Precies door deze 3 zaken consequent na te streven, is het Belgische bedrijf Kreon tussen 1982 en vandaag uitgegroeid tot dé internationale referentie in designarmaturen. Kreon concipieert de meest uitgezuiverde lichtarmaturen, systeemplafonds en sinds kort ook akoestische oplossingen om aan architecten carte blanche te geven om zelf in alle schoonheid licht, geborgenheid en geluid te creëren enerzijds, en om aan zijn eindgebruikers de ervaring van puur design te bieden anderzijds. En dat die ervaring van puur design in licht-, plafond- en geluidsbeleving niet enkel weggelegd is voor de projectmarkt, maar dat het ook voor de residentiële markt meer dan ooit binnen handbereik ligt, bewijst Kreon met zijn meest recente innovaties.  

3 productlijnen   

Kreon staat bij architecten vooral bekend als aanbieder van ‘Purity in light’. “Een architect heeft geen behoefte aan verlichtingsarmaturen, maar wel aan licht, sfeer en comfort”, legt art director Kristof Pycke van Kreon uit. “Precies daarom dat wij verlichtingsoplossingen creëren die als producten an sich minimaal aanwezig zijn en zich op de achtergrond houden zodat de architect - onze belangrijkste partner - het licht de show kan laten stelen. Elk van onze lichtarmaturen is  ontdaan van elk overtollig detail en opgebouwd vanuit hun meest zuivere basisvorm om optimaal te kunnen matchen met de vormgeving in de hedendaagse architectuur. Eenvoudig, strak en uitgepuurd. Hetzelfde geldt voor onze metalen plafondsystemen en de ‘Kreon audio solutions’, onze meest recente productlijn. Elk van deze productlijnen is perfect geschikt voor horeca- en handelszaken, toonzalen en kantoorruimtes maar met onze innovaties willen we dit jaar vooral de focus leggen op de residentiële markt. Niet enkel met onze lichtoplossingen trouwens, maar ook met onze audio-oplossingen en zeker ook met onze plafondsystemen.”

Plafondoplossingen voor in huis

De systeemplafonds van Kreon bieden een unieke oplossing voor de integratie van alle nutsvoorzieningen in het plafond (verlichting, verluchting, koeling en verwarming, brandveiligheid enz.) om – hoe complex en gedetailleerd de technische specificaties ook zijn - een architectuur van eenvoud, degelijkheid en rust te bieden. Een architectuur op maat, die helemaal in lijn is met de visie van de architect, want Kreon biedt binnen zijn plafondoplossingen een ruime waaier aan afmetingen, materialen (gegalvaniseerd staal, aluminium, roestvrij staal…), uv-bestendige kleuren, afwerkingen, perforaties, accessoires en opties aan. Ook kunnen de ‘Kreon Ceiling Solutions’ inspelen op alle akoestische wensen die aan het plafond kunnen worden gesteld.  “In principe integreren we onze eigen armaturen in onze plafondsystemen, maar als sommige voorzieningen al aanwezig zijn, onderzoeken we natuurlijk graag hoe we die ook in onze systeemplafonds kunnen integreren. De ideale oplossing voor nieuwbouw én renovatie dus.“, legt Kristof Pycke uit.

Innovaties in verlichting

Johto is slechts de eerste van een hele reeks innovaties in de productlijn ‘Kreon Lightning Solution’ die Kreon dit jaar voorstelt. Johto is een compact lineair ledverlichtingssysteem voor technisch gesofisticeerde interieur- en exterieurverlichting. Het zorgt voor een homogene verlichting en kenmerkt zich door een zeer geringe installatiediepte. Johto kan gebruikt worden als sfeerverlichting of als algemene verlichting in kantoren en winkelruimtes, maar zeker ook in particuliere woningen. De profielen zijn tot 5 meter lang en voorzien van IP67-connectorens aan beide uiteinden.

Een tweede innovatie die Kreon voorstelt, is Onn-Wall 165. Onn-Wall zorgt voornamelijk voor indirecte verlichting. Dankzij een reeks van uiterst eenvoudige vormen die perfect met elkaar in dialoog gaan, biedt Onn-Wall verschillende mogelijkheden om te communiceren met de architectuur, doch steeds door plafonds te verlichten met een zacht en diffuus licht. Ideaal dus voor horecazaken, maar zeker ook voor toepassing in een residentiële context. 

Daarnaast stelt Kreon ook Holon 40 Directional als innovatie voor, een serie van directionele spots voor binnentoepassingen die specifiek voor residentieel gebruik ontworpen werden. Gebaseerd op de grondregels van de vormgeving voor spotverlichting – blikvormig – wordt  Holon Directional  gekenmerkt door een architecturale taal die bewust beperkt werd gehouden en een eenvoudige, strakke vormgeving die in harmonie is met een moderne architectuur.

Last but not least brengt Kreon ook de nieuwe downlights  Aplis, Aplis in-Line 40 & 120 en Down, Down in-Line 40 & 120.op de markt. Met hun aanvullende afmetingen vormen zij de perfecte uitbreiding op het bestaande gamma downlights van Kreon om alle lumenstromen aan bod kunnen te laten komen.   

Ontdek de audio-oplossingen van Kreon

Een volledig innovatieve productcategorie waarover Kreon nu pas begint te communiceren, zijn de ‘Kreon audio systems’. Zij bieden voor zowel de project- als de residentiële markt de oplossing bij uitstek om optimale audio-ervaringen te creëren zonder afbreuk te doen aan de visuele esthetiek van een ruimte. Integendeel.

De audio-oplossingen van Kreon passen onzichtbaar en makkelijk in het merendeel van de Kreon lighting solutions. Voor sommige armaturen komt er dan een speaker in plaats van een lamp te zitten, voor andere (grotere) armaturen wordt er naast de lamp een speaker geïntegreerd, zodat één en dezelfde armatuur zowel verlichting als audio biedt. De speakers uit het Kreon audio-gamma hebben hun eigen versterker en digitale signaalprocessor en zijn uiterst eenvoudig te installeren. Volg gewoon het lichtplan en sluit uw audioapparatuur aan op het systeem. Extra apparatuur wordt overbodig.

In samenwerking met Bouwinfo.be

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief