Zelf elektriciteit leggen: klus vol vertrouwen met de hulp van experts (geen ervaring nodig)

08/02/2024

Wist je dat je vlot 50% kan besparen op je verbouwbudget door zelf je elektriciteit te installeren? Met de begeleiding van de Solyd-specialisten behaal je een professioneel resultaat, ook als je geen ervaring hebt. Ze voorzien jou van een op maat gemaakte studie, een handige boodschappenlijst en ondersteuning op de werf. Zelfs de controle en keuring van je installatie kunnen ze voor hun rekening nemen. Ontdek hoe het werkt, bespaar zonder zorgen en geniet van een installatie die perfect bij jouw behoeften past

Waarom zelfbouw met begeleiding?

Of je nu bouwt, verbouwt of je woning renoveert, overweeg eens om zelf je elektriciteit te leggen met deskundige begeleiding van Solyd Zelfbouw. Door te kiezen voor zelfbouw vermijd je de arbeidskosten van een professionele elektricien, waardoor je stevig bespaart. Je kan je installatie aanpassen aan je specifieke wensen en behoeften, en je bepaalt zelf je planning.

Moeilijk? Dat valt reuze mee. Met de zelfbouwformule van Solyd krijg je toegang tot grondige begeleiding en ondersteuning gedurende het hele proces. Van het ontwerpen van je elektrische systeem tot het selecteren van de juiste materialen en het uitvoeren van de installatie. De specialisten van Solyd Zelfbouw staan klaar om je te helpen en te adviseren.

Ontdek alle voordelen in de gratis infobrochure en informeer je hier over prijzen.

Zelf elektriciteit leggen: welke ondersteuning kan je krijgen? 

Zelf je elektriciteit leggen kan ook als je geen ervaring hebt. Met de hulp van de Solyd-specialisten ben je verzekerd van een professioneel resultaat. Maar wat houdt die ondersteuning precies in? Welke begeleiding kan je krijgen wanneer je kiest voor de zelfbouwformule elektriciteit van Solyd?

Duidelijke elektrische schema’s

Voordat je kan beginnen met installeren, heb je een duidelijk eendraadschema en situatieschemanodig. Beide schema's zijn cruciaal voor een veilige en reglementaire installatie. De Solyd-specialisten kunnen deze schema’s voor jou opstellen, volledig conform het AREI. Ontdek deze service.

Goed om te weten: Je kan ook perfect zelf je eendraadschema tekenen. De Solyd-specialisten stoomden dit stappenplan voor het tekenen van het eendraadschema klaar. Een handige leidraad!

Professionele elektriciteitsstudie en materiaallijst

Op basis van jouw elektrische schema’s werken de Solyd-specialisten een professionele elektriciteitsstudie uit. Een expert van Solyd bespreekt deze studie met jou en geeft advies. Je ontvangt een gedetailleerde materiaallijst, inclusief prijzen, zodat je precies weet wat je nodig hebt. Ontdek deze service.

Begeleiding op de werf

Heb je jouw elektrisch materiaal aangekocht bij Solyd? Dan kan je begeleiding op de werf vragen. De Solyd-specialisten geven je uitleg over de materialen en hun correcte montage, en beantwoorden al je vragen. Hulp nodig bij het aansluiten van je zekeringkast? Een probleem tijdens de installatie? De Solyd-specialisten helpen je met plezier verder met hun uitgebreide vakkennis. Ontdek deze service

Voorbereiding op de elektrische keuring

Is alles volledig geïnstalleerd? Dan kunnen de Solyd-specialisten langskomen voor een indienststelling. Ze doen een controle van jouw installatie en voeren de nodige metingen uit. Eventuele fouten corrigeren ze samen met jou. Ontdek deze service.

Controle en keuring van je elektrische installatie 

Als alles geïnstalleerd en aangesloten is, kan je de Solyd-specialisten inschakelen voor de keuring van je elektrische installatie. Ze kijken je elektrische schema’s na, checken of ze correct zijn uitgevoerd en controleren of het elektrisch materiaal juist geplaatst is. Ze testen de differentieelschakelaars en doen de nodige metingen. Na afloop ontvang je een conformiteitsattest met de bevindingen. Ontdek deze service.

Start jouw project met Solyd Zelfbouw

Zin om aan de slag te gaan? Start dan jouw project met Solyd Zelfbouw. Ontdek hun stappenplan voor het leggen van je elektriciteit en neem contact op met hun specialisten voor advies en een handige materiaallijst. Bestellen kan eenvoudig in hun webshop.

Of je nu kiest voor een klassieke elektrische installatie, een centraal systeem met teleruptoren en drukknoppen, of een smart home systeem, met de hulp van de Solyd-vakmannen realiseer je zelf jouw elektrische installatie op maat. Waar en wanneer je ook hulp nodig hebt, hun specialisten staan voor je klaar. Zorgeloos besparen: check!

Zelf je elektriciteit leggen met professionele ondersteuning? Bestel jouw materiaal bij Solyd, de grootste online technische bouwmarkt van België. Daar shop je materialen van A-merken aan scherpe prijzen. Met de hulp van de Solyd-specialisten wordt je project gegarandeerd een succes. Jij kiest zelf welke begeleiding je wil. Neem contact op met Solyd Zelfbouw en ontdek hoeveel jij kan besparen via zelfbouw. 

In samenwerking met Solyd

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.