Zekeringkasten met extra ruimte voor huishoudelijke elektrische installaties

Gepubliceerd op

Heb je ook je favoriete zekeringkast(en) die je al jaar en dag gebruikt voor je huishoudelijke installaties? Misschien bots je door de hedendaagse installaties op ruimtegebrek en is het tijd voor vernieuwing. Ontdek de oplossingen van Schneider Electric die je installatie vergemakkelijken en je letterlijk de ruimte geven om je modules comfortabeler te installeren.

Verdeelkast met meer vrije ruimte

Extra vrije ruimte in de zekeringkast is geen overbodige luxe. Hierdoor werk je eenvoudiger en comfortabeler. Zeker nu de huidige evoluties erom vragen. Denk maar aan de toenemende huisautomatisatie waardoor er extra modules in de zekeringkast nodig zijn. En de aanpassing van het AREI in 2023 waardoor er voor nieuwe installaties er extra 30mA differentieelschakelaars nodig zijn, en er nog maar maximaal acht circuits door één 30mA differentieel beveiligd mogen worden. Bovendien worden steeds meer gebouwtechnieken geëlektrificeerd. En is er dankzij de toename aan elektrische wagens nood aan laadoplossingen met specifieke beveiliging.

Andere uitdagingen zoals renovaties met compacte ruimte, of de aanwezigheid van andere technieken in de technische ruimte, vragen om slimme oplossingen. Een nieuwe grotere verdeelkast voorzien is namelijk niet altijd mogelijk.

Zekeringkasten met maximum aan ruimte

Zoek je de gepaste zekeringkast voor je project? We stellen je enkele vernuftige ontwerpen van Schneider Electric voor waarin je je modules comfortabel kunt installeren.

Resi9 CX: residentiële projecten

De serie Resi9 CX modulaire zekeringkasten (wandmontage) zijn makkelijk te installeren en passen dankzij hun aantrekkelijk design, en de keuze van het type deur, in iedere woning. De kasten bestaan voor 13 tot 18 modules, telkens van 1 tot 4 rijen. Ze zijn geschikt voor locaties waar de installatieruimte beperkt is. Zelfs de kast met 18 modules is slechts 36 cm breed.

De Resi9 CX zekeringkasten zijn snel en eenvoudig te installeren. Oplossingen zoals de snelbevestigingsschroeven voor wandmontage, de hoogteregeling zonder gereedschap, losklikbare DIN-rails vergemakkelijken dit. Je kunt makkelijk door met je kabels. Handig!

Je kunt de Resi9-kasten mooi combineren met de GTL Resi9 technische kabelgoot die 13 of 18 modules breed is. Deze kabelgoot in twee delen pas je makkelijk aan in de hoogte met de instelaccessoires. Dankzij de handige klikverbindingen monteer je makkelijk de elementen van de kabelgoot. Ook handig is dat je dankzij de kabelgoot twee smallere kasten, onderaan kunt plaatsen en in een compacte ruimte voldoende plaats kan voorzien voor modules.

PrimaSeT XS: residentieel

De PrismaSeT XS zekeringkasten (opbouw- en wandmontage) zijn bedoeld voor installaties tot 125A in woningen en commerciële gebouwen. Ze zijn 13, 18 of 24 modules breed en hebben 1 tot 6 rijen. Doordat ze voldoende breed zijn en de DIN-rails uitklapbaar (13 en 18 modules) of los te klikken (24 modules) zijn kun je op een comfortabelere manier bekabelen. De DIN-rails kun je ook in de hoogte en diepte verplaatsen om ruimte te winnen.

PrismaSeT S: residentieel en commercieel

De PrismaSeT S zekeringkasten (wandmontage) voor installaties tot 160A in woningen en commerciële gebouwen. Deze ‘hybride’ kast bestaat uit zowel metalen behuizing aan de buitenkant als een kunststoffen binnenzijde met isolatieklasse 2. Je hebt keuze uit een volle of transparante deur. Voor de koker is er een volle deur voorzien.

Deze zekeringkasten zijn 24 modules breed en hebben 4 tot 8 rijen. Ze bieden dus heel wat ruimte voor een complete hedendaagse installatie. Ook zijn er versies met 6, 7 of 8 rijen mogelijk met een zijdelingse koker, die reeds gemonteerd is. Dat scheelt je installatietijd! De DIN-rails klik je makkelijk los waardoor je makkelijk kunt bekabelen. Ook bij deze kasten kun je de DIN-rail verplaatsen om extra ruimte te verkrijgen.

PrismaSeT XS-kasten voor 13 en 18 modules zijn gemaakt uit deels soepele kunststf voor beschermingsklasse 2. Dankzij dit soepele materiaal monteer je ook op een oneffen wand en sluit de kast nog steeds goed af.

PrismaSeT XS-kasten voor 24 modules hebben om de robuustheid te verhogen, een met metaal verstevigde achterwand. Er is voor deze kast een prijsverschil tussen de volle metalen en de transparante glazen deur.

Handige DIN-rails

Dankzij de DIN-rails van deze 3 types zekeringkasten van Schneider Electric kun je zowel de klassieke automaten als de nieuwe innovatieve beschermingsapparatuur van Schneider Electric installeren. Je klikt de plug-in Resi9 XE apparaten eenvoudig op de verdeelmodule via het achterste lipje van de DIN-rail die in de kast geplaatst wordt.

De ruimere zekeringkast geeft je voldoende plaats om alle onderdelen die in een hedendaags gebouw nodig zijn en die de regelgeving voorschrijft, te installeren. Voor een kleine meerprijs installeer je makkelijker, comfortabeler en sneller de onderdelen in je kast. Win-win!

Interesse in de zekeringkasten van Schneider voor je project? Of zoek je ander installatiemateriaal? Ontdek het aanbod voor residentiële en kleine bedrijven.