Te veel kabels in huis? Hoe maak je er komaf mee?

Zie je door de kabels je vloer niet meer? Dan is het hoog tijd om je elektricien te contacteren voor een update met producten van Niko. Dat bedrijf ontwikkelt regelmatig schakelmateriaal dat beter is afgestemd op de noden van vandaag. En dat meteen ook komaf maakt met de wanordelijke en ergerlijke kabelberg in huis. 

Nieuw! RJ45-coaxaansluiting

Je televisietoestel heeft een media-aansluiting met twee kleine ronde ingangen: een coax-ingang en een FM-ingang. FM? Jawel, voor een radiotoestel. Dat stamt uit de tijd dat een uit de kluiten gewassen radio dé blikvanger was voor je woonkamer. Amper iemand maakt er nog gebruik van in deze digitale tijden. Niko vervangt de FM-ingang daarom door een aansluiting voor internet (RJ45), want die heb je nodig voor je digitale televisie. Zo heb je een complete media-aansluiting in één contactdoos én komt er ruimte vrij voor een extra stopcontact.

Niko RJ45-coax. Scherpe en snelle beelden dankzij een door Telenet Interkabel goedgekeurde coax met een RJ45 data-aansluiting van UTP-categorie 5E, goed voor snelheden tot 1 000 Mbit/s.

Richtprijs: Coax-UTP 45 x 45 witte afwerking -101: € 28,4. Brutoprijs zonder btw, alleen mechanisme met centraalplaatje zonder frame (vanaf € 1,56).

HDMI-aansluiting

Waar je vroeger je video met een analoge scartkabel aansloot, heb je vandaag een HDMI-kabel nodig om geluid en beeld digitaal te laten doorstromen. De verbinding tussen je settopbox (digicorder), spelconsole of computer en je flatscreen bijvoorbeeld loopt altijd via een losse HDMI-kabel. De HDMI-aansluiting van Niko verstop je eenvoudig achter je flatscreen. De kabel loopt dan achter of in de wand door naar het tweede punt, waar je je settopbox, spelconsole of computer connecteert. Alle kabels netjes weg!

Richtprijs: HDMI witte afwerking -101: vanaf € 39,5 (HDMI -> HDMI variant). Brutoprijs zonder btw, alleen mechanisme met centraalplaatje zonder frame (vanaf € 1,56).

USB-aansluiting

Door al onze tablets, flatscreens en smartphones hebben we heel wat extra kabels en adapters in huis. Niko helpt ons om dat aantal te verminderen. Zo biedt het merk een handige USB-lader aan, waardoor je alleen nog een kabeltje nodig hebt om telkens op dezelfde plaats je smartphone op te laden. Zoek de plek waar jij je telefoon het liefst oplaadt en voorzie daar een USB-aansluiting.

Richtprijs: USB witte afwerking -101 € 47,17. Brutoprijs zonder btw, alleen mechanisme met centraalplaatje zonder frame (vanaf € 1,56).

Bekijk hier onze producten

In samenwerking met Niko

Meer nieuws van Niko

Tips & tricks die je buitenruimte slimmer én mooier maken

Je tuin of terras moet een plek zijn waar je heerlijk kan vertoeven of tot rust kan komen.

Volg gratis inspirerende webinars van Niko

In deze uitdagende tijden wil Niko zijn klanten bijstaan.

Niko Home Control: Groundbreaking, not wall breaking

Volledige controle over elke woning, elke keer weer.

Zo haal je alles uit de nieuwe digitale energiemeter

Met de nieuwe digitale energiemeter is het interessanter dan ooit om je energieverbruik af te ste

GRATIS Nieuwsbrief