Slimme schakelaars van Niko om slim te renoveren!

Een slimmer huis zonder grote renovatiewerken? Niko, Belgische marktleider in schakelmateriaal, introduceert een nieuwe, slimme schakelaar. Zonder grote breekwerken maak je hiermee je woning weer net iets comfortabeler, slimmer en veiliger. De schakelaars bieden je een waaier aan mogelijkheden én je kunt ze bedienen met je smartphone.

Kom ook langs bij Niko op architect@work Kortrijk, op 27 en  28 april in Kortrijk Xpo.

Binnenkort vieren we het feit dat we in België al honderd jaar het licht uit en aan kunnen knippen met een schakelaar. Niko maakt zijn schakelaars nu bovendien toekomstproof. Met de nieuwe slimme schakelaars heb je namelijk niet alleen een brede waaier aan mogelijkheden, je kunt ze ook bedienen met je smartphone. Slimme schakelaars zijn ideaal voor bestaande woningen of bij een kleine renovatie. Ze maken je huis op een eenvoudige manier comfortabeler, veiliger en slimmer.

Bekijk onderstaand filmpje :

Ideaal voor renovatie

De nieuwe schakelaar is ideaal voor een kleine renovatie. Je vakman kan je oude Niko-schakelaar (elektrische installaties tot maximaal 25 jaar oud) eenvoudig vervangen door een slim exemplaar. In tegenstelling tot een traditionele schakelaar is het mogelijk die te programmeren en uit te breiden met al dan niet bedrade knoppen. Zo kun je met één druk op de knop ’s avonds alle sfeerlampjes laten branden, of overal het licht uitdoen.

Bedienen met je smartphone

Wat de slimme schakelaars extra slim maakt, is dat je ze ook kunt bedienen met je smartphone via de Connected Switch-app. Die applicatie laat toe om alles vanop afstand te bedienen. Lichten aan- en uitknippen bijvoorbeeld, de rolluiken en zonwering openen of sluiten, en zelfs toestellen die in een stopcontact zitten aan- of uitschakelen.

Handig? Zeker. Is het zonniger dan gedacht? Bedien dan vanop kantoor je zonwering zodat het ’s avonds lekker koel is in de slaapkamer. Lig je al in bed en ben je niet zeker of je de verlichting in de woonkamer uitschakelde? Kijk even op je smartphone. Je tuinverlichting alvast aanschakelen op je smartwatch wanneer je je woning nadert? Geen probleem. Op vakantie en geen zin in inbrekers thuis? Laat via de weekkalender je lampen of rolluiken automatisch werken op bepaalde tijdstippen. In de app zie je uiteraard ook of je licht brandt en of het rolluik omhoog is. Zo weet je altijd wat er thuis gebeurt.

Design op maat

De nieuwe slimme schakelaar ziet er alvast veelbelovend uit. Niko integreerde een handig oriëntatielichtje, waardoor je ook in het donker de schakelaar vindt. Het lampje geeft ook aan of de schakelaar uit of aan staat. Je werkt de schakelaar af met drukknoppen en een omlijsting uit het Niko Pure-, Intense- of Original-assortiment. Tal van kleuren en materialen zijn mogelijk.

Slimme kleefschakelaars

Niko introduceerde eind 2016 al enkele producten die je met de Niko Connected Switch-app via je smartphone kunt bedienen. Die werken volgens het Easywave-protocol van Niko. Concreet gaat het om draadloze schakelaars, ontvangers voor verlichting, rolluiken en tussenstekkers (stopcontacten die je in een vast stopcontact stopt) van Niko.

De draadloze schakelaars bieden nog een extra voordeel: je kunt ze op elke ondergrond en eender waar in huis kleven, leggen of schroeven. Zelfs op de badrand kan het veilig. Ze vervangen ook je oude schakelaar. Stel: je schakelaar zit achter de nieuwe kleerkast, of je hebt een ongezellige verlichting door het gebrek aan een dimmer. In plaats van de slijpschijf boven te halen om extra elektrische bekabeling te voorzien, plak je gewoon een draadloze kleefschakelaar waar je maar wilt. Een bijbehorend ontvangertje om te dimmen of te schakelen wordt aan de verlichting toegevoegd. Door de nieuwe slimme schakelaar op strategische plaatsen te combineren met draadloze kleefschakelaars maak je je huis eenvoudig en zonder de kost van een doorgedreven huisautomatiseringssysteem toch comfortabeler, veiliger en slimmer.

In een notendop

  • Enkelvoudige slimme schakelaar van Niko. € 59, btw niet inbegrepen.
  • Tweevoudige slimme schakelaar van Niko. € 89, exclusief btw niet inbegrepen.
  • Startpakket met slimme schakelaar ‘Niko intense white’ en de gateway. € 199, btw niet inbegrepen.
  • Verkrijgbaar sinds april 2017 bij de groothandel.

Meer weten?

http://www.niko.eu/nlbe/campaign/niko-connected-switch

In samenwerking met Niko

Meer nieuws van Niko

Neem je huis mee op vakantie met Niko Home Control

Op vakantie vertrekken en je huis gerust achterlaten? Dankzij Niko Home Control kan het!

Elektrische fiets krijgt eigen stopcontact

Daar waar elektrische fietsen enkele jaren terug nog eerder een uitzondering waren, zie je ze nu

Niko investeert 10 miljoen euro per jaar in digitalisering fabriek

Het familiebedrijf Niko uit Sint-Niklaas, Belgisch marktleider in de productie van elektrisch ins

Niko lanceert plafonddetectoren met baanbrekend montagesysteem

Binnenkort lanceert Niko een innovatieve reeks detectoren die dankzij een uniek montagesysteem mo

GRATIS Nieuwsbrief