Maison Oscar, design in de Ardense natuur met Niko Intense als finishing touch

28/06/2024

Diep in het groene hart van de Ardennen ligt Maison Oscar, het eerste boetiekvakantiehuis van België. Dit vooruitstrevende concept biedt een unieke ervaring waar design centraal staat, mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Niko. De broers Augustin en Hadrien Bown zorgden ervoor dat elk detail van Maison Oscar klopt, met Niko Intense schakelaars als kers op de taart.

Een uniek boetiekvakantiehuis 

Grote raampartijen, licht dat binnenvalt en een betoverend uitzicht: als je bij Maison Oscar binnenstapt, staat je een onvergetelijke ervaring te wachten. Deze bijzondere vakantieplek is uniek in zijn soort. Zo geniet je midden in de Ardense natuur van ruimtes die design en harmonie uitstralen. En alsof dat niet genoeg is, word je ook verwend met op maat gemaakte ervaringen die aan al je wensen voldoen. Van rustgevende yoga tot culinaire workshops, alles is hier mogelijk.

En dat is de gezamenlijke verdienste van de gepassioneerde broers Augustin en Hadrien Bown. Met een vader in de textielbranche en een moeder in de kunst kan je zeggen dat de liefde voor design er met de paplepel is ingegoten. 

Authentiek en hedendaags design  

Het gebouw dateert uit de jaren 70 en is typisch Ardens met een woongedeelte en een schuur. Het authentieke karakter van het huis wekte meteen de interesse van Augustin. Na de aankoop ging hij rond de tafel zitten met interieurexperten AFC Collection. ‘Een aantal brainstormsessies later, besloten we al snel om de traditionele ideeën los te laten en kozen we voor een mix tussen authentiek en hedendaags design. Zo werden originele elementen, zoals het houten gebinte van het dak, gemixt met stukken van jonge hedendaagse designers.

‘Voor mij vat deze schakelaar op een bepaalde manier het designverhaal van Maison Oscar samen.’
Augustin

Schakelaars dragen bij aan harmonie

Het designverhaal van Maison Oscar is er een van dualiteit. Door het hele interieur worden rechtlijnige en organische vormen met elkaar gemengd om de harmonie te verbeteren. De schakelaars maken dat verhaal af en zorgen voor een balans.

‘Ik ben absoluut geen fan van de traditionele witte schakelaar en ik zocht iets met meer karakter.' zegt Augustin. ‘Mijn oog viel meteen op de Niko Intense collectie vanwege zijn rechtlijnige drukknop en gebogen faceplate, die een subtiele knipoog vormen naar de dualiteit in het interieur. Voor mij vat deze schakelaar op een bepaalde manier het designverhaal van Maison Oscar samen. Het is een centraal punt dat tegelijkertijd naadloos opgaat in het geheel.’

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? 
Bekijk de inspiratiebrochure over schakelmateriaal.

Niko Intense zet de toon 

Voor Augustin, een bekende in de wereld van binnenhuisarchitectuur, is afwerking alles. ‘Het brengt rust in je interieur en vertelt een coherent verhaal. Het plaatje moet kloppen, want dat heeft een grote impact op hoe je een ruimte ervaart. Of je nu een interieurfanaat bent of niet.’

Augustin koos dan ook heel vroeg in het proces voor Niko, al bij het opstellen van de elektriciteitsplannen. ‘Normaal gesproken worden schakelaars laat in het bouwproces gekozen, maar daar geloof ik niet in’, zegt Augustin.

‘Bij Maison Oscar is de volledige afwerking in inox. Daarom is het essentieel dat de schakelaars een vergelijkbare uitstraling hebbenNiko Intense sterling coated past hier perfect bij en sluit ook aan bij de armaturen van de verlichting, ontworpen door Koen Van Guijze. Met zijn strakke, maar toch warme karakter zet Niko Intense de toon in het interieur.’

Kwaliteitsschakelaars met Belgisch design 

‘Niko was de juiste partner omdat ze over veel afwerkingen beschikken, een luxe uitstraling hebben, maar tegelijkertijd ook betaalbaar blijven. België is en blijft voor mij een interieurland en dat zie je aan bedrijven als Niko. Het is een iconische naam binnen de wereld van verlichting en schakelaars. Niko staat gekend voor hoge kwaliteit en Belgisch design, wat ook hun nieuwste reeks Niko Rocker en Niko Toggle typeert.’ Ontdek de nieuwe schakelaars van Niko met vintage design.

Wil je meer weten over de stijlvolle schakelaars van Niko? Bekijk de inspiratiebrochure en ontdek tal van mogelijke afwerkingen voor schakelmateriaal. Bezoek een verkooppunt in je buurt, of zet koers naar de Niko showroom in Sint-Niklaas voor inspirerende demo’s. 

In samenwerking met Niko

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.