Elektrisch rijden: optimaliseer het energieverbruik van je elektrische wagen en bespaar energie

26/06/2024

Het thuis opladen van je elektrische wagen kan een grote impact hebben op je energierekening. Met Niko Home Control neem je de touwtjes in handen en optimaliseer je je energieverbruik. Dankzij intelligente sturing geniet je van tal van voordelen, waaronder automatisch laden op het meest gunstige moment. Ontdek er gauw meer over en leer hoe jij kan overstappen naar slim laden. 

Automatisch laden op het meest gunstige moment

Het thuis opladen van je elektrische wagen is een van de grootste energieverbruikers in een woning. Met Niko Home Control neem je de controle over je laadproces en optimaliseer je je energieverbruik. Je laadt je auto automatisch op het beste moment van de dag, zonder dat je iets hoeft te doen.

Dankzij een handige API-integratie en samenwerking met laadpaalmerken als Alfen, Mennekes, Blitz Power, Veton en Easee, wordt het opladen van je elektrische voertuig volledig geoptimaliseerd. Ontdek alle voordelen.

Slim laden, slim besparen 

Niko Home Control houdt rekening met alle energieverbruikers in huis en zorgt voor een optimale balans tussen verbruik en productie. Zo blijven je energiekosten eenvoudig onder controle.

Hoe werkt het? Niko Home Control verbindt direct met je laadpaal via een connected controller voor busbekabeling of een draadloze smart hub voor traditionele bekabeling. Dankzij intelligente sturing wordt je wagen automatisch opgeladen op het meest voordelige moment. Je bent altijd zeker dat je op de meest efficiënte manier je elektrische auto oplaadt, zonder aan comfort te verliezen.

Je wagen wordt automatisch opgeladen wanneer:

Hierdoor profiteer je van lagere energiekosten en verhoogd comfort.

Volledige controle met de Niko Home app

Blijf altijd op de hoogte van de laadstatus van je wagen, waar je ook bent, met de gebruiksvriendelijke Niko Home app. Deze app biedt je:

  • Real-time inzicht in je energieverbruik en -productie: Volg je laadproces nauwkeurig en zie precies hoeveel energie er naar je elektrische auto gaat.
  • De mogelijkheid om de laadcyclus te pauzeren of te stoppen: Behoud volledige controle over je laadroutine en beheer de laadcyclus op de meest energie-efficiënte manier.
  • Meldingen bij belangrijke gebeurtenissen: Ontvang notificaties wanneer je wagen volledig opgeladen is of wanneer er onvoorziene situaties zijn die invloed hebben op je laadcyclus.

Of je nu thuis bent of onderweg, met de Niko Home app kan je je laadcyclus op de meest energie-efficiënte manier beheren. Dat is een belangrijke stap om het energiegebruik en de energiekosten te drukken, omdat laadstations voor elektrische voertuigen veel stroom verbruiken. Ontdek de Niko Home app.

Tip: Wil je zeker weten dat je auto opgeladen is wanneer je moet vertrekken? Via de Niko Home app kan je eenvoudig aangeven of je volgens solar mode wil laden of niet.

Een slimme investering voor de toekomst

Niko Home Control is compatibel met laadpalen van verschillende merken en integreert ook met andere slimme apparaten in je woning, zoals je warmtepomp of elektrische boiler. Zo creëer je een ecosysteem dat optimaal omgaat met je energieverbruik en klaar is voor de toekomst.

De voordelen op een rij:

  • Lagere energiekosten
  • Verhoogd comfort
  • Efficiënt opladen op het voordeligste moment
  • Real-time inzicht en meldingen via de Niko Home app
  • Toekomstbestendig platform

Stap over op slim laden met Niko Home Control

Een elektrische wagen opladen kost veel energie, maar met de slimme sturing van Niko Home Control wordt jouw laadproces optimaal beheerd, rekening houdend met beschikbare zonne-energie en piekmomenten in je verbruik. Maak de overstap naar slim laden en ervaar de voordelen van Niko Home Control.

Met Niko Home Control laad je je elektrische wagen slimmer, voordeliger en met meer gemak dan ooit tevoren. Lees alles over de voordelen in deze gratis brochuresVind hier een verdeelpunt of installateur om jouw plannen te realiseren.

In samenwerking met Niko

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.