Draadloze schakelaars toevoegen zonder breekwerk? Ontdek de Zigbee-schakelaars met batterij van Niko.

Gepubliceerd op 18 April 2023

Hoe voeg je nieuwe schakelaars toe aan een bestaande Niko Home Control installatie, zonder muren te breken of nieuwe kabels te installeren? Je fikst het met de draadloze Zigbee®-schakelaars van Niko. In de standalone modus koppel je ze met maximaal acht slimme toestellen als die Zigbee® 3.0 gecertificeerd zijn en als ze TouchLink-koppeling ondersteunen.

Makkelijk te integreren in Niko Home Control systemen

De draadloze schakelaars van Niko zijn verkrijgbaar met een enkelvoudige, tweevoudige en viervoudige drukknop. Je integreert ze eenvoudig in Niko Home Control systemen, gekoppeld in standalone modus met een Zigbee®-lamp via TouchLink-koppeling of gekoppeld aan een Zigbee® 3.0-systeem van derden via Find&Bind-koppeling.

Eenvoudig te installeren

Het nieuwe assortiment van Zigbee®-schakelaars met batterij kan je in tal van installaties gebruiken.

  • Met een sokkelplaat in kunststof kan je ze op vlakke oppervlakken monteren via dubbelzijdige kleefband of schroeven.
  • Met een metalen sokkelplaat kan je ze met schroeven of klauwen vastmaken op bestaande dozen. De metalen sokkelplaten hebben een uniek veiligheidsdeksel zodat je niet aan de inbouwdoos met mogelijk elektrische draden onder spanning komt. Een veilige oplossing voor zowel installateurs als eindgebruikers.

Batterij met levensduur van vijf jaar

Met hun langdurige vermogen kunnen Niko's Zigbee®-schakelaars meer dan 36.000 keer aan- en uitgeschakeld worden. Dat is meer dan vijf jaar continu gebruik zonder de batterij te vervangen!

Ontdek alle voordelen van de draadloze Zigbee®-schakelaars met batterij van Niko. Als elektrisch installateur kan je deze schakelaars aankopen bij een Niko groothandel of verdeler. Vind hier een Niko groothandel of verdeler in je buurt.