Niko bewegingsmelders

Doe het licht uit! Of kies voor een bewegingsmelder

15/05/2024

We kiezen bij renovatie steeds vaker voor bewegingsmelders. En dat is geen wonder. We vinden het namelijk heel vervelend wanneer onze kinderen of huisgenoten het licht laten branden, zo blijkt uit onderzoek van Niko. En omdat slechte gewoontes moeilijk af te leren zijn, biedt Niko — specialist in schakelmateriaal — je een alternatief: bewegingssensoren. Die helpen je je huis meteen ook comfortabeler, veiliger en energiezuiniger te maken.

Bewegingsmelders zijn bijzonder praktisch, zowel in huis als in de tuin. Ze bestaan in allerlei maten en vormen, en hebben verschillende functies. Fijn om te weten is dat je ze niet alleen kunt installeren bij een grondige renovatie. Een gewone schakelaar van Niko laat zich namelijk heel eenvoudig vervangen door een sensor. Handig op plekken waar je vaak het licht vergeet uit te knippen. 
De prijzen van de bewegingsmelders bij Niko variëren van 50 tot 150 euro. 
 

Drie grote voordelen van bewegingsmelders

Comfortabel

Evenwichtskunstenaars die met hun handen vol boodschappen in een donker berghok binnenstappen, vloeken al snel wanneer ze op één of andere manier het licht nog moeten aanknippen. Niets makkelijker dus dan licht dat vanzelf aanspringt. Ook buiten is een bewegingsmelder handig. Denk maar aan de tuinverlichting die oplicht wanneer je de oprit oprijdt. Of een lichtje boven de voordeur dat aangaat wanneer je het sleutelgat zoekt. 
Hou je van controle? Combineer de bewegingsmelder dan met een extra drukknop. Wil je het donker maken in een ruimte waar het licht automatisch aangaat, dan doe je dat met een druk op de knop. Laat je de lamp toch branden, dan gaat ze na een tijdje automatisch uit. 
 

Extra veilig

Gedaan met het zoeken naar de schakelaar. Een detector in de gang laat ’s nachts het licht op de gang branden wanneer je nog snel een glas water haalt. En meer licht in het donker zorgt voor minder ongelukken. Ook de kelder, berging of garage zijn plekken waar het handig is om snel licht in de duisternis te brengen. Buitenbewegingsmelders zorgen dan weer voor een gevoel van veiligheid en een afschrikeffect. Inbrekers die plots in het licht baden, zijn minder geneigd door te gaan met hun snode plannen. 
 

Energiebesparend

Volgens de Brusselse energiemaatschappij Sibelga kunnen we dankzij bewegingsmelders maar liefst 30 % energie besparen. En dat is geen wonder: tuinverlichting die een hele dag blijft branden, een kelder die je weinig bezoekt waardoor je pas na een week of twee ontdekt dat het licht er nog brandt … Jammer om op die manier euro’s en elektriciteit te verspillen. 
Goed om te weten is dat de bewegingsmelders van Niko ook met ledverlichting compatibel zijn — zolang je tenminste het maximale vermogen respecteert. Zowel met ledverlichting als bewegingsmelders bespaar je heel wat energie. Een mooie combinatie dus!
 

Drie bijzondere exemplaren

Schakelmateriaalspecialist Niko zet volop in op bewegingsmelders. Een greep uit het assortiment. 
 

Design troef: de minimelder

Deze bewegingsmelder heeft een doorsnede van amper 3,6 cm, en is dus niet veel groter dan een muntstuk van twee euro. Daardoor is de melder heel discreet aanwezig in het interieur. 
 • Detectiebereik van 9,5 diameter.
 • Ook voor vochtige ruimtes.
 • Veerklemmen voor eenvoudige inbouw in het plafond.
 • Richtprijs: 85 euro (brutoprijs zonder btw). 
 

Eenvoudig installeren: vervang een schakelaar door een sensor

Heb je geen grondige renovatie voor de boeg en wil je toch graag een bewegingsmelder integreren? Vervang dan een gewone lichtschakelaar door deze bewegingsmelder. 
 • Voor klauwbevestiging.
 • Beschikbaar in 15 kleuren.
 • Richtprijs: 145 euro (brutoprijs zonder btw).
 

Veilig in de tuin: in zwart of wit 

Buiten kan een weinig zichtbare bewegingsmelder een grote troef zijn. Omdat we steeds vaker kiezen voor een zwarte gevelsteen of een witte stuclaag op de gevel, biedt Niko zijn bewegingsmelders buiten aan in wit of zwart. 
 • Regelbaar bereik tussen 0 en 14 meter.
 • Opbouw op muur.
 • Kijkhoek van 180 °.
 • Richtprijs: 54 euro (brutoprijs zonder btw). 
 
Niko bewegingsmelders
Niko mini bewegingsmelder
In samenwerking met Niko

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.