Hoe je elektrische wagen thuis opladen?

Door te kiezen voor een elektrische wagen of een plug-inhybride help je mee de CO2-uitstoot beperken, bovendien profiteer je van fiscale voordelen. Het opladen van je wagen kan makkelijk, snel en veilig. We tippen jou gebruiksvriendelijke laadoplossingen.
De voordelen van elektrisch rijden
Een 100% elektrische wagen is de toekomst van onze mobiliteit. En hoe sneller je overschakelt op zo’n wagen, hoe sneller je van de voordelen profiteert. Elektriciteit is heel wat goedkoper dan benzine, bovendien zijn elektrische wagens fluisterstil en stoten ze geen CO2 uit.
Tip: ontdek hier een voordelig tariefplan voor 100% groene elektriciteit, speciaal voor eigenaars van elektrische wagens.
Altijd vertrekkensklaar dankzij thuisladen
Natuurlijk wil je dat je wagen altijd vertrekkensklaar is wanneer je hem nodig hebt. Daarom ben je vast geïnteresseerd in de oplaadmogelijkheden. Hoe kun je de accu van je zero emission auto of plug-in hybride bijvoorbeeld thuis opladen? We overlopen de mogelijke oplossingen zodat jij de juiste keuze kunt maken.
1. Thuis opladen met je meegeleverde kabel
Je kunt de meegeleverde laadkabel gewoon in een stopcontact (220V) in je garage steken. Maar dat is niet zo handig als je 100% elektrisch rijdt. Het duurt namelijk lang om de accu van je auto volledig op te laden: zo’n 10 tot 15 uur. Liever een kortere laadtijd? Dan is een laadpaal bij je thuis interessant voor jou.
2. Een laadpaal bij je thuis
Met een laadpaal bij je thuis kun je je wagen supersnel opladen. Afhankelijk van het model dat je kiest, laadt je wagen gemiddeld 2 keer sneller op dan met een gewoon stopcontact. Daarnaast is een vast laadpunt budgetvriendelijk en veilig. De voordelen op een rij:
- Lagere laadkosten
Heb je voldoende zonnepanelen bij je thuis? Dan wordt je oplaadbeurt in principe gratis. Goedkoper kan niet. Heb je geen zonnepanelen maar wel een tweevoudige meter? Dan laad je best op tijdens de daluren. Volgens cijfers van bebat.be komt de oplaadkost per jaar op zo'n 750 euro (goed voor zo’n 15 000 km). Dat is minder dan wanneer je gaat tanken, want dat kost je ongeveer 1100 euro per jaar met een benzine- of dieselwagen.
- Sneller opladen
Via een laadpaal thuis is je elektrische wagen gemiddeld al na 4 uur opgeladen. Dat is 60% sneller dan wanneer je hem oplaadt via een gewoon stopcontact.
- Veiliger opladen
Een gewoon stopcontact is niet gemaakt voor langdurig gebruik zoals opladen. Er is altijd kans op oververhitting. Een laadpaal daarentegen is speciaal ontwikkeld voor het opladen van je elektrische wagen of plug-inhybride. Safety first!
Naar de laadoplossingen van Luminus
Waar kun je terecht voor zo’n vast laadpunt? Luminus helpt zowel particulieren als bedrijven in de overstap naar elektrische mobiliteit. Ze biedt diverse laadoplossingen voor thuis. Met de Luminus Home Plug, een wandmodel met een 3,7 kW-aansluiting, kun je zowel overdag als ’s nachts je wagen opladen. Hij kan zowel binnen als buiten geïnstalleerd worden. Een vakman sluit de Home Plug aan op je zekeringkast en staat in voor een correcte installatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een laadpaal bij je thuis.
Interesse in een laadpaal bij je thuis, zodat je je elektrische wagen of plug-inhybride altijd snel en veilig kunt opladen? Ontdek het aanbod van Luminus en vraag vrijblijvend je offerte aan.