10 redenen om nu voor zonnepanelen te kiezen, boven op de premie van Luminus

Gepubliceerd op

De premie voor zonnepanelen van de Vlaamse Overheid is eind 2023 stopgezet. Maar wie voor 31 maart 2024 zijn zonnepanelen bij Luminus/Insaver bestelt, ontvangt gegarandeerd een compensatie tot wel € 750. Ook zonder enige premie blijven zonnepanelen trouwens een interessante investering. Ontdek 10 redenen om voor zonnepanelen te kiezen en bereken je installatie online

Byebye zonnepanelenpremie, hallo compensatie

De zonnepanelenpremie tot € 750 van de Vlaamse overheid is eind 2023 weggevallen. Dat geldt ook voor de btw-verlaging naar 6% voor woningen jonger dan 10 jaar. Maar geen zorgen, want Luminus maakt graag het verschil voor haar klanten. Bestel je vóór 31/03/2024 je zonnepanelen, dan compenseren zij de premie die je vorig jaar nog van de overheid kreeg. Het bedrag kan oplopen tot € 750, een aantrekkelijk voordeel voor snelle beslissers.

Ontdek hier de actievoorwaarden en vraag direct je gratis offerte aan. Je ontdekt na de simulatie ook meteen welke terugverdientijd je mag verwachten.

Waarom voor zonnepanelen kiezen?

De zonnepanelenpremie mag dan wel verdwenen zijn, ook zonder premie blijven zonnepanelen de komende jaren een interessante investering. Ontdek tien overtuigende redenen om voor zonnepanelen te kiezen en bereken je installatie online, volledig vrijblijvend.

  1. Besparing op je energierekening: Zonnepanelen kunnen je energiekosten aanzienlijk verlagen, tot wel 50%. De exacte besparing hangt af van je energieverbruik, de omvang van je zonnepaneleninstallatie en het aantal zonuren in je regio.
  2. Onafhankelijkheid van energieleveranciers: Met zonnepanelen wek je je eigen stroom op, waardoor je minder afhankelijk bent van energieleveranciers en hun prijsschommelingen.
  3. Milieuvriendelijk: Zonnepanelen bieden een duurzame manier om stroom op te wekken, verminderen CO2-uitstoot en dragen bij aan een schoner milieu.
  4. Verhoging van de waarde van de woning: Zonnepanelen kunnen de waarde van je woning verhogen, omdat ze worden gezien als een duurzame investering.
  5. Helpen voldoen aan EPB-normen: Bij nieuwbouw en renovatie helpen zonnepanelen om te voldoen aan de strenge EPB-normen. Met zonnepanelen moet je immers minder energie afnemen van het elektriciteitsnet.
  6. Lange levensduur: Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar.
  7. Korte terugverdientijd: Binnen gemiddeld 7 jaar hebben zonnepanelen zichzelf terugverdiend. Doe de online simulatie en ontdek meteen welke terugverdientijd jij mag verwachten.
  8. Financiële vergoeding met digitale meter: In Vlaanderen en Brussel ontvang je met een goed energiecontract een vergoeding voor overtollige energie die je terug op het net zet. Lees meer over injectievergoedingen.
  9. Hoog rendement: Geld op je spaarrekening brengt nauwelijks iets op, terwijl zonnepanelen een rendabele investering zijn.
  10. Voordelig financieren: Je kan terecht bij de overheid of bij je eigen bank voor ‘energieleningen’ of ‘groene leningen’ met een lage rente.

Voor een maximaal rendement kijk je uit naar kwalitatieve zonnepanelen met een lange levensduur en hoge opbrengst. Ontdek tips voor je keuze en vraag je gratis offerte aan

Kies een energiecontract met injectievergoeding

Met een slim gekozen energiecontract profiteer je extra, want het vergoedt jou als eigenaar van zonnepanelen voor de opgewekte stroom die je niet meteen verbruikt. Je plaatst je overtollige stroom op het net en ‘verkoopt’ deze aan je energieleverancier. Dit staat bekend als een terugleveringscontract, waarbij je jaarlijks wordt vergoed voor de energie die je in het net injecteert.

Ben je Luminus-klant? Dan profiteer je als zonnepaneleneigenaar met digitale meter automatisch van dit voordeel. Bij deze energieleverancier is elk elektriciteitscontract immers ook een terugleveringscontract. Ontdek zeker de dienst Luminus EnergyControl Monitor, waarmee je je verbruik én injectie in real time kan volgen.

Optioneel: verhoog je zelfconsumptie met een (slimme) thuisbatterij

Zonnepanelen en een thuisbatterij zijn een perfect duo. Met een thuisbatterij kan je de overdag opgewekte elektriciteit opslaan voor 's avonds. Zo kan je je zelfconsumptie verhogen naar 50% tot zelfs 80%, tegenover het gemiddelde van 30%. Hierdoor word je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en valt je energierekening lager uit. Wil je nog een stapje verder gaan? Kies dan voor een slimme thuisbatterij. Dankzij intelligente sturing wordt je batterij op economisch gunstige momenten ingezet, rekening houdend met je gewoonten en de zonnepanelenproductie. Hierdoor beperk je stroompieken, zonder dat je je gedrag hoeft aan te passen. 

Klaar om jouw dak te laten renderen? Bereken eenvoudig online de prijs van je zonnepaneleninstallatie. Snelle beslissers pakken op de valreep een premie. Bestel vóór 31 maart 2024 je zonnepaneleninstallatie en geniet een financieel voordeel tot € 750. Hiermee wordt je investering in zonnepanelen extra voordelig!