Bedien je geconnecteerde schakelaars en stopcontacten op afstand met je smartphone of stem

Gepubliceerd op 25 Juni 2020

Steeds meer apparaten in huis worden met de smartphone bediend. En die heb je meestal bij de hand. Dus waarom niet je verlichting, rolluiken en elektrische apparaten vanop afstand bedienen? Met de geconnecteerde schakelaars en stopcontacten van Valena Next with Netatmo kan het. Ontdek er meer over en bekijk hier het introductiefilmpje.

Meer comfort

Je woning bij het weggaan in rusttoestand brengen met één druk op de schakelaar, op café even controleren of je het licht hebt uitgedaan, het verbruik van je apparaten controleren, de rolluiken op afstand sluiten... het zijn maar enkele voorbeelden van je nieuwe comfortabele levensstijl. De smartphone heeft het leven stukken gemakkelijker gemaakt. Maak van je woning een Smart Home en schakel met Valena Next with Netatmo over naar de volgende stap. Dat kan eenvoudig en zowel in bestaande als nieuwbouwwoningen.

Geconnecteerde woning

Je woning connecteren is kinderspel. De met wifi verbonden gateway met stopcontact wordt als een traditioneel stopcontact aangesloten en gebruikt. De geconnecteerde schakelaars en stopcontacten staan hiermee en met elkaar in verbinding via het Wifi-netwerk. Er zijn dus geen speciale softwaretoepassingen en breekwerken nodig. Elke elektriciteitsinstallatie transformeert in een handomdraai in een geconnecteerde installatie. Ontdek hoe je de installatie plaatst en configureert. De vernuftige schakelaars en stopcontacten bedien je met je smartphone, je stem of met een druk op de schakelaar.

Beheer je geconnecteerde installatie:

Met de smartphone thuis en buitenshuis

Je kunt je geconnecteerde installatie bedienen met de bijhorende app die je installeert op je smartphone (Apple en Android). Hiermee controleer je alles vanop afstand en van daaruit kun je ook, wanneer nodig, handelen. Ga bijvoorbeeld na of de lichten nog branden en doof of dim ze vanop afstand, laat je rolluiken naar beneden, simuleer je aanwezigheid wanneer je langdurig afwezig bent, … Je ontvangt bovendien ook meldingen van het verbruik van je elektrische apparaten en wordt gewaarschuwd bij een afwijking.

Met je stem en spraakassistentie

Via een vocale assistent van Apple, Google of Amazon kun je met je stem de verlichting bedienen of de rolluiken openen en sluiten. Handig als je de handen vol hebt bij je thuiskomst of als je slechts beperkt mobiel bent.

Met een product dankzij een draadloze bediening of schakelaar

Je kunt je geconnecteerd schakelmateriaal controleren met een draadloze bediening of met een druk op de schakelaar. Doof bijvoorbeeld alle lichten bij het verlaten van de woning dankzij een algemene draadloze bediening Vertrek/Aankomst, of sluit alle rolluiken wanneer je gaat slapen met de draadloze bediening Opstaan/Slapengaan.

Pas je installatie aan en breid uit zoals jij het wilt

Je installeert een starterkit en maakt de installatie naar jouw behoefte compleet met een uitbreidingskit en losse producten. Ga je je ruimtes herinrichten? Dan moet je je geen zorgen maken over je stopcontacten of schakelaars. Je kunt je bedieningen verplaatsen zoals jij dat wil en eventueel extra bedieningen toevoegen. De geconnecteerde schakelaars en stopcontacten hebben een strakke en moderne uitstraling in 3 mogelijke kleuren: aluminium, zwart en wit. Bovendien kunnen ze perfect gecombineerd worden met het standaard schakelmateriaal.

Interesse in geconnecteerd schakelmateriaal voor je elektriciteitsinstallatie? Laat je inspireren door de infobrochure of neem contact op met een verdeler in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan