Welke schakelaars kiezen voor je KNX Home Control-installatie?

01/09/2022

Je comfort en veiligheid verhogen, terwijl je energiefactuur daalt? Dat kan eenvoudig door te kiezen voor KNX Home Control by Vecolux, de moderne elektrische installatie. Door alle technieken in je woning met elkaar te integreren, creëer je een elektrische installatie met meer functionaliteit en een efficiënter energiebeheer. Voor de schakelaars zijn er heel wat mogelijkheden. We maken je graag wegwijs in het ruime aanbod.

KNX Home Control: de moderne elektrische installatie

Als eens nagedacht wat je te winnen hebt met leef- en woonautomatisering? Een KNX Home Control-installatie zorgt ervoor dat je comfort en veiligheid verhoogt, terwijl je energiefactuur daalt. Omdat je woning diverse taken van je overneemt, hou jij meer tijd over om te genieten. Ga je voor een complete smart home, of slechts voor enkele functies? Kies gerust, want uitbreiden of aanpassen kan altijd nog. Flexibel en toekomstproof! Vraag je gratis infogids aan en maak kennis met KNX Home Control.

Klassieke schakelaars: sober maar stijlvol

Met KNX Home Control by Vecolux heb je de keuze: je woning bedienen met standaard druktoetsen, of via KNX touch schakelaars. Wil je alle technieken in je woning integreren in één installatie, maar vind je schakelaars of drukknoppen toch makkelijker dan de variant met touchscreen? Dan kijk je best uit naar klassieke schakelaars. Hieronder ontdek je de diverse modellen. Benieuwd welke klassieke schakelaar het best bij je past? Vraag dan advies aan een expert.

Drukknoppen Standaard Niko

Heb je voor Niko-stopcontacten gekozen? Dan wil je dit schakelmateriaal mogelijk combineren met druktoetsen die KNX Home Control bevatten. De KNX Home Control-drukknop met Niko-afwerking is speciaal ontwikkeld om in een 45 frame te passen en ondersteunt KNX data secure. Zo combineer je je Niko-stopcontacten vlot met druktoetsen in dezelfde afwerking, maar mét KNX. Een mooi geheel verzekerd.

Drukknoppen EAE Oria             

Het merk EAE biedt meerdere drukknoppen aan. De eerste is de EAE Oria. Je verlichting schakelen, dimmen en rolluiken bedienen wordt met deze drukknop heel eenvoudig. Je kiest het aantal drukknoppen bij dit model namelijk zelf. Ga je voor 1, 2, 4, 6, 8 of zelfs 10 knoppen? Net zoals bij de eerdergenoemde schakelaars werk je met korte of lange druk. Dankzij de verschillende mogelijkheden qua design, past deze drukknop zeker in jouw interieur. Wit, antraciet, grijs, of liever de look ‘antiek’? Het kan allemaal!

Touch schakelaars: strak en eigentijds

Naast klassieke schakelaars kan je ook kiezen voor touch schakelaars. Mag het voor jou net iets moderner en wat meer hightech zijn? Dan zijn schakelaars met touchbediening vast jouw ding. Combineer je leef- en woonautomatisering KNX Home Control eenvoudig met een touch schakelaar en geniet van meer comfort, meer veiligheid en een efficiënt energiebeheer. Ontdek de verschillende soorten schakelaars in de KNX-showroom.

Zennio Tecla 55- standaard

Zennio biedt met dit nieuwe standaardgamma touch schakelaars in polycarbonaat een ruime keuze qua aantal touch drukknoppen. Je kan ook zelf je schakelaar ontwerpen naar wens. Voor Tecla 55 is er een bijpassend gamma stopcontacten om het geheel perfect in harmonie af te werken. De iconen op de drukknoppen zijn verlicht, toch heb je er ’s nachts geen last van. De Zennio Tecla 55 heeft namelijk een helderheids- en benaderingssensor. De knoppen geven dus enkel licht wanneer je in de buurt komt. Verder zijn ze uitgerust met een ingebouwde temperatuursensor. Zo bedien je niet enkel je verlichting, screens of rolluiken met deze schakelaar, maar ook de verwarming. Of deze touch schakelaars ook in jouw interieur passen? Waarschijnlijk wel, want ze zijn beschikbaar in de kleuren antraciet, grijs en mat wit.

Zennio Tecla XL - XL custom

Zennio Tecla XL biedt alle mogelijkheden van Tecla 55 met een grote keuze qua aantal drukknoppen: 4,6,8 of 10! Tecla XL past in één enkele standaard inbouwdoos, maar is groot genoeg om ook te passen in Italiaanse of Amerikaanse inbouwdozen.

Zennio Flat - Flat XL

Zennio Flat en Flat XL bieden een ruime keuze qua aantal touch drukknoppen (1, 2, 4 of 6 voor Flat en 4, 6, 8 of 10 voor Flat XL). De iconen op de drukknoppen zijn verlicht, toch heb je er ’s nachts geen last van. De Zennio Flat heeft immers een helderheids- en benaderingssensor. De knoppen geven dus enkel licht wanneer je in de buurt komt. Verder hebben ze een ingebouwde temperatuursensor. Bovendien kan je op deze schakelaar een zoemer instellen die gekoppeld is aan je alarm of deurbel. Beschikbaar in de kleuren antraciet, grijs, wit en glanzend wit.

Naast de standaarduitrusting biedt Zennio een aantal varianten aan die dezelfde functionaliteiten hebben, maar met een paar extraatjes. Spot de verschillende Zennio Flat-schakelaars in de KNX-showroom en ontdek welke geschikt is voor jouw woning.

Zennio Flat Custom

Een eerste variant van de Zennio Flat is de Zennio Flat Custom. Qua functionaliteiten en kleuren zijn deze schakelaars gelijk aan elkaar. Het grote verschil zit hem in het esthetische aspect. Waar je bij de standaardversie vierhoekdruktoetsen hebt, kan je bij de Zennio Flat Custom gaan voor streepjes of iconen die je zelf uitkiest. De iconen zorgen voor extra gebruiksvriendelijkheid, want ze geven eenvoudig de functie per knop weer. Tot slot kan je ook de achtergrond van je schakelaar zelf bepalen.

Zennio Flat 55 - Flat

Net als de Zennio Flat Custom heeft de Zennio Flat 55 hetzelfde aanbod kleuren en functionaliteiten als de Zennio Flat Standaard. Het verschil is dat deze schakelaar in een 55 frame komt, dat een andere afmeting heeft dan de standaardversie. Ook bij dit type kan je zelf de iconen voor op de drukknoppen bepalen én de achtergrond van de schakelaar.

EAE Rosa Pictus & Rosa Metal

Ook bij de touch schakelaars vind je het merk EAE terug. Met de EAE Pictus en de EAE Metal kan je je verwarming en lichtschakelaars bedienen vanop één toestel dat ook een interne temperatuursensor heeft. Een draaiknop voor de verwarming is verleden tijd, net zoals je lichtschakelaars bedienen op allerlei verschillende plaatsen. Daarnaast heb je de keuze uit 1, 2, 4 of 6 drukknoppen. Dankzij de subtiele ledverlichting kan je ze snel terugvinden in het donker. Bovendien zijn deze schakelaars ook esthetisch gezien een goede keuze. Bij de EAE Pictus kies je uit de kleuren antraciet, brons, lichtgrijs, wit en zelfs een antieke look. Voor de EAE Metal werd de kleur ‘antiek’ vervangen door goud.

Interesse in een smart home? Een KNX Home Control installatie biedt je een gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige oplossing voor je woning. Het kan zowel voor nieuwbouw als renovatie, bovendien groeit deze installatie samen met de noden van jou en je gezin. Download je gratis infogids en vraag vrijblijvend een offerte aan. In de infogids ontdek je ook welke schakelaars je zoal kan kiezen.

In samenwerking met KNX Home Control by Vecolux

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.