Schakel naar de comfortmodus

Je haalt graag nieuwe snufjes in huis? Intelligente oplossingen die je het leven zo veel gemakkelijker maken? Groot gelijk! Gun jezelf wat comfort en ga op zoek naar slimme, functionele schakelaars. Ze maken je woning in één klap een pak gebruiksvriendelijker.

Energiebespaarder

Je hebt er misschien nog niet bij stilgestaan, maar naast het een voor een doven van alle lichten voor het slapengaan, zijn er simpelere alternatieven om minder energie te verbruiken. Een wisselschakelaar met een geïntegreerde bewegingsdetector bijvoorbeeld. Die is tegelijk ecologisch en energiebesparend! Je kunt deze ecoschakelaar gebruiken als een gewone wisselschakelaar en dus handmatig in- en uitschakelen. Maar wat is dan het grote voordeel van zo een schakelaar? Welnu, hij dooft het licht automatisch na 15 minuten als er in de kamer of in het vertrek geen beweging meer is. Dit is een pasklare oplossing voor ruimten in je woning waar het licht vaak onnodig blijft branden. Denk maar aan de kinderkamer, de speelkamer, de berging, de gang of het toilet. Gedaan dus met de kids of andere huisbewoners na te lopen omdat ze alweer het licht zijn vergeten uit te doen.

SChakelaar - Bewegingsmelder

Kiezen voor een wisselschakelaar met een geïntegreerde bewegingsdetector is een verstandige keuze. Met dit slimme apparaatje bespaar je flink op je energieverbruik. Het resultaat? Een mooi gebaar voor Moeder Natuur en dalende cijfers op je energiefactuur!

Leddimmer

Spaarlampen en ecohalogeenlampen kun je dimmen, dat is niets nieuws onder de zon. Maar wist je dat dit ook mogelijk is met ledlampen? Met een slimme dimmer bedien je zelfs deze drie soorten lampen in één enkele schakelaar. Een microprocessor analyseert het type lamp en is in staat om alle soorten lichtbronnen te dimmen. Dankzij zijn tweedraadsaansluiting kan de leddimmer een bestaande schakelaar vervangen. De nulleider is daarbij niet vereist.

Vooraf ingestelde niveaus maken het mogelijk om met één druk op de knop te kiezen voor een lichtintensiteit van 33 of 66%. Je kunt deze niveaus ook nog eens koppelen aan een waakfunctie, die het licht over een periode van een uur trapsgewijs dooft. Dit maakt een leddimmer natuurlijk uitermate geschikt voor de kinderkamer.

USB-lader

Ben je die rommelige stekkerblokken en dat gevecht om opladers in huis beu? Enkele of dubbele USB-laders naast de stopcontacten in de muur maken voor eens en voor altijd komaf met rondslingerende laadkabels en mobiele oplaadmodules. Deze compacte oplossing is uitgegroeid tot een musthave, die op een eenvoudige en snelle manier je toestellen oplaadt. Geen smartphone, mp3-speler, digitale camera en tablet die vandaag nog zonder kan!

Ontdek hier hoe zo’n schakelaar eruit ziet

Oriëntatiewijzer

Een decoratieve oriëntatieverlichting met energiezuinige leds wijst je de weg in huis. Ze verlicht subtiel de donkerste plekjes in een woning, zoals de gang en het trappenhuis. Dat is maar goed ook. Want het is dan niet nodig om de algemene verlichting aan te steken waardoor je huisgenoten wakker kunnen worden. Niemand wordt ‘s nachts immers graag verblind door fel licht.

Noodverlichter

Verlies je veiligheid niet uit het oog! Een uitneembare noodverlichting mag eigenlijk in geen enkele woning ontbreken. Tijdens een stroomonderbreking licht dit apparaat automatisch op. Je kunt deze redder in nood ook uit zijn sokkel nemen en daarna gebruiken als een zaklamp. Zeg nu zelf, dat is toch ideaal om bijvoorbeeld veilig de trap af te dalen, niet?

 Meer weten of een offerte op maat van jouw project. Klik hier voor een Certified/expert partner in jouw buurt.

 

In samenwerking met BTicino

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van BTicino

Legrand, Netatmo en BTicino bundelen de krachten

 De Legrand Group neemt met zijn merken Legrand, Netatmo en BTicino een leidende rol in de smart

GRATIS Nieuwsbrief