Batibouw 2017 : Vernieuwe modulaire videofonie

Als videofonispecialst maar AIPHONE zijn naam weer waar!  Op batibouw2017 wordt de nieuwe GT-Serie gelanceerd.  Deze serie is volledig herzien, rekening houden me de wensen van de gebruikers.  

De GT-serie van AIPHONE is al verschillende jaren een pionier in de modulaire parlofonie-systemen gebruikt voor appartementsgebouwen. Met de GT 2.0 gaat de producent nog een stapje verder en introduceert zo een nieuwe generatie van handenvrije kleurenvideofonie.

Breedhoekbeeld

Voor eengezinswoningen is het 7”-beeldscherm al een tijdje de nieuwe standaard, maar dankzij AIPHONE is dat nu ook mogelijk bij binnenposten in appartementen. De videopost heeft een strakke, hedendaagse vormgeving met extra aandacht voor gebruiksvriendelijkheid. Dankzij een combinatie van duidelijke, verlichte drukknoppen en discrete aanraaktoetsen is het gebruik intuïtief. Het vernieuwde GT video- en parlofoniesysteem heeft een breedbeeldcamera van maar liefst 170°, voor een gedetailleerd totaalbeeld van de inkomzone. Voor kleinere ruimtes is er een compacte binnenpost beschikbaar met een standaard 3,5”-beeldscherm. De 3,5- of 7-inch monitors hebben een moderne uitstraling.

Coverless camera

Deze innovatie tilt de gekende betrouwbaarheid van de GT-serie nét dat tikkeltje hoger. De camera geeft niet alleen breedbeeld, maar heeft ook een hoge resolutie en duidelijke kleuren. Het vernieuwde ‘coverless'-ontwerp en de aangepaste camera-resolutie zorgen voor een ongeëvenaarde beeldkwaliteit met veel detail, natuurlijke kleuren, vrij van reflecties of condensatie van het cameravenster.

 

In de tweede helft van 2017 vernieuwen de deur- en conciërgeposten en krijgt het systeem extra aansluitmogelijkheden:

NFC-technologie

Deze nieuwste deurposten zullen worden uitgerust met NFC (Near Field Communication). Deze technologie laat toe draadloos informatie uit te wisselen met een smartphone, bijvoorbeeld om de namen van de bewoners van een appartementsgebouw te beheren. De deurpost hoeft voortaan niet meer te worden geopend en USB-kabelverbinding met de pc is overbodig.

Conciërgepost met video

De conciërgepost krijgt een moderne look en wordt voorzien van een beeldscherm en NFC-interface. Het toestel kan naast oproepen ontvangen ook communiceren met andere binnenposten in het systeem. Alle deurpost-oproepen kunnen naar de conciërgepost worden afgeleid zodat de conciërge deze kan verwerken.

Nieuwe aansluitingsmogelijkheden

Naast de bestaande vier-kanaals-videoverdeler komt er ook een compacte, enkelvoudige verdeler die toelaat om de bekabeling in ster van de stijglijn af te takken. Zo kan het systeem ook op bestaande bekabeling in andere gebouwen worden aangesloten. Verder is het binnenkort mogelijk om met een nieuwe netwerkmodule meerdere systemen met elkaar te verbinden zodat de totale maximale capaciteit wordt opgetrokken naar 480 deurposten en 5000 binnenposten. Daarbij kunnen via IP onbeperkte afstanden worden overbrugd.

Kortom, het GT 2.0-systeem combineert zijn verhoogde beveiligingsfunctie met een verbeterd gebruiksgemak, vrijheid en kwaliteit.

Een volledig videofoniesysteem van de nieuwe GT-generatie is beschikbaar vanaf € 240 excl. btw per appartement (plaatsing niet inbegrepen en afhankelijk van de exacte configuratie)

Bezoek AIPHONE op Batibouw van donderdag 16 tot en met zondag 26 februari 2017, Paleis 9, stand 200.

 
 
In samenwerking met Aiphone | Delta Dore

Meer nieuws van Aiphone | Delta Dore

Batibouw 2017 : Bewakingscamera's voor optimale woningbeveiliging

Uit recent onderzoek van de politie naar woninginbraken blijkt dat bewakingscamera’s het aantal h

Gratis documentatie van Aiphone | Delta Dore

GRATIS Nieuwsbrief