Inbraakveiligheid en je garagepoort: zo komen inbrekers er niet in

Gepubliceerd op

Wanneer het in de winter ‘s avonds sneller donker wordt of wanneer je op vakantie gaat, draaien inbrekers graag overuren, maar ook overdag hebben ze je woning in het vizier. Is je woning inbraakproof of is jouw garagepoort het zwakke punt? Ontdek waarop je moet letten bij de keuze van je nieuwe inbraakveilige garagepoort, of laat je inspireren door deze video.

Veilig achter de garagepoort

Durf jij je woning alleen achterlaten? Ramen en deuren zijn de zwakke plekken in je woning, maar ook je garagepoort kan een mogelijke doorgang zijn voor inbrekers. Kies daarom een stevige poort die inbrekers ontmoedigt. Een klassieke kantelpoort met draaigrendelslot bijvoorbeeld beschikt over een hoge veiligheidsuitrusting. Maar ook je automatische sectionale garagepoort is geruststellend veilig.

Een goede weerstandsklasse

Een kwaliteitsvolle garagepoort is sterk gebouwd om voldoende weerstand te bieden bij inbraak. Garagesectionaalpoorten bestaan uit stevige panelen van sterk materiaal die apart van elkaar bewegen. Ze zijn conform de strenge veiligheidseisen van de Europese norm 13241-1. Inbraakwerendheid wordt uitgedrukt met een weerstandklasse (resistance class RC) van RC1 tot RC6.  Voor de meeste garagepoorten is dit maximaal RC2. Vaak worden ze extra beveiligd met een veiligheidskit.

Mechanische optilbeveiliging

Een mechanische optilbeveiliging in de aandrijfrail van je gemotoriseerde sectionale garagepoort zorgt ervoor dat wanneer je poort gesloten is, hij niet kan worden opgetild. Bij het sluiten van de poort klikt deze beveiliging automatisch vast in de aanslag van de geleidingsrail. Veel fabrikanten kiezen enkel voor een motorrem waardoor de poort geen weerstand biedt wanneer er geen stroom is. Wil je echter meer zekerheid? Kies dan voor een poort met volledig mechanische optilbeveiliging. Wanneer de stroom uitvalt blijft hij vergrendeld en beveiligd. Onvermurwbaar!

Beveiligde draadloze verbinding

Een gemotoriseerde sectionale garagepoort die je vanop afstand draadloos kunt bedienen levert je enorm veel comfort. Niets zo gemakkelijk dan in één beweging binnenrijden. Maar kan het radiosignaal niet gekopieerd worden door digitale kapers? Onmogelijk, dankzij het sterk beveiligde gecertificeerd BiSecur radiosysteem maken zij geen kans. Ontdek er meer over in de video.

Beveiligde loopdeur

Wil je graag gebruik maken van een loopdeur zodat je je garage kunt betreden zonder daarvoor de garagesectionaalpoort volledig te openen? Dan is het belangrijk dat ook deze goed stevig en beveiligd is. Kies voor een stevige deurvergrendeling en een optionele meervoudige vergrendeling waarbij de loopdeur over de gehele deurhoogte telkens per poortpaneel vergrendeld wordt.

Beveiligd tegen verstrooide gebruikers

Je garagepoort mag nog zo veilig zijn, als hij open staat geef je natuurlijk inbrekers vrije toegang tot je woning. Ben je in de haast vergeten of je je sectionale garagepoort wel gesloten hebt? Dan kun je door een druk op de handzender controleren of je poort open staat en wanneer nodig op afstand sluiten. Handig!

Ben je op zoek naar een nieuwe veilige garagepoort? Blader online door de meer dan 2000 referentiebeelden voor inspiratie, vraag je inspirerende infobrochure aan of bezoek een dealer in je buurt.

   

standaard