Inbraakveiligheid: hoe een inbraak voorkomen?

Gepubliceerd op 17 February 2021

Elk jaar wordt in ons land in 3% van de woningen ingebroken. Inbrekers hebben doorgaans maar enkele minuten nodig om binnen te raken en er met je spullen vandoor te gaan. Benieuwd hoe je een inbraak helpt voorkomen? Doe je voordeel met onze tips en bescherm je woning tegen inbraak.

Snoei je haag en laat geen gereedschap slingeren

Een inbreker loopt liever niet in de kijker. Een hoge haag voor je woning ziet hij dan ook als een uitnodiging. Achter die haag kan hij immers ongezien aan je deur of ramen morrelen. Laat je haag dus niet de hoogte ingaan, maar snoei die liever wat korter. Zo vallen ongewenste bezoekers op je oprit of in je voortuin sneller op. Verder laat je best geen gereedschap slingeren, en een ladder berg je meteen op na gebruik. Kwestie van geen makkelijk doelwit te worden. Wil je nog een stapje verder gaan? Ontdek hier doeltreffende oplossingen voor meer inbraakveiligheid.

Sluit bij vertrek je woning goed af

Snel even langs bij de buren? Neem toch maar even de tijd om je deur op slot te doen achter je. Sluit meteen ook de ramen en laat geen sleutels of waardevolle dingen achter waar iedereen ze kan zien. Zal je meerdere dagen van huis zijn, vraag je buren dan om je brievenbus leeg te maken en een oogje in het zeil te houden. Wonen je buren wat verder weg, of wil je niets aan het toeval overlaten? Dan kijk je beter uit naar een kwalitatief alarmsysteem. Daarmee worden verdachte individuen meteen gespot. Dankzij een gebruiksvriendelijke app kan je ook vanop afstand meteen actie ondernemen. Vraag je gratis infobrochure aan en ontdek meer slimme functies.

Rust je huis uit met een degelijk inbraaksysteem

Hoe zorg je ervoor dat inbrekers jouw woning links laten liggen? Met een veiligheidsslot, stevige rolluiken, veiligheidsglas en vergrendelbare raamkrukken kan je een inbreker al stevig ontmoedigen. Maar ook een goed alarmsysteem helpt een inbraak voorkomen. Wanneer het systeem een inbreker opmerkt, weerklinkt er meteen een sirene. De inbreker zal schrikken en zich uit de voeten maken, waardoor je schade aan je ramen en deuren vermijdt. Kies je voor een buitensensor met geïntegreerde camera, dan kan je nog voor je deur geforceerd wordt de politie inschakelen. Zo bespaar je jezelf geld en zorgen.

Laat je adviseren over een geschikt alarmsysteem

Draadloos alarmsysteem of bedraad, touchscreen alarm of klassiek … Welk alarmsysteem past bij jouw situatie en noden? Neem contact op met een specialist voor advies en/of een offerte. Zo kan je kennismaken met Paradox, een bedraad bus alarmsysteem dat gebruikmaakt van videoverificatie in de sensoren voor binnen en buiten, wat een haarscherp beeld en heldere geluidsopnames oplevert. De kwaliteit van de gemaakte beelden is vergelijkbaar met een hd ready tv-kwaliteit, bovendien kan je ook nog eens inzoomen via de app. Vraag je brochure aan en maak een afspraak voor een preview in de showroom. Graag een volledig draadloos beveiligingssysteem dat uiterst makkelijk te programmeren is? Dan is het Visonic alarmsysteem vast interessant voor jou.

Een kwalitatief alarmsysteem helpt inbraken voorkomen. Bij een verdachte situatie kan je de politie verwittigen nog voor de inbraak plaatsvindt. Zo bescherm je je gezin, je bezittingen en je schrijnwerk. Interesse in inbraakbeveiliging voor je woning? Vraag je gratis beveiligingsadvies aan bij beveiligingsspecialist Bevex.