Slimme elektriciteit: installeer zelf Niko Home Control en profiteer van extra comfort in huis

08/05/2023

Je elektrische installatie bedienen met je smartphone, tablet of zelfs je stem? Het kan wanneer je kiest voor Niko Home Control, een slimme elektrische installatie. Met dit systeem stel je bovendien makkelijk tijdschema’s of routines in, waardoor je geniet van extra comfort, veiligheid en energiebesparing. Niko Home Control is geschikt voor elke woning en kan op elk moment geïnstalleerd worden. Kies je voor een zelfbouwpakket van Sack Zelfbouw, dan bespaar je zowel geld als tijd. Ook zonder voorkennis van elektriciteit kan je ermee aan de slag.

May we present: de slimme elektrische installatie

Bij het verlaten van je woning alle lichten en toestellen uitzetten met één druk op de knop. Automatisch je screens laten sluiten als het avond wordt. Je voordeur ontgrendelen vanop afstand met je smartphone. Dit alles en meer wordt mogelijk met Niko Home Control, de moderne elektrische installatie die zorgt voor extra comfort, energiebesparing, veiligheid en flexibiliteit in huis.

Het systeem is gemakkelijk te bedienen via een app op jouw gsm of tablet én uitbreidbaar met verschillende slimme apparaten. Door deze toestellen te integreren met Niko Home Control, kan je jouw huis almaar meer automatiseren. Hello wooncomfort!

Download hier je gratis infogids.

Voordelen van Niko Home Control

Niko Home Control levert jou tal van voordelen op die je niet meer zal willen missen:

 1. Extra comfort: Met Niko Home Control kan je jouw verlichting, verwarming, rolluiken en andere apparaten automatiseren en op afstand bedienen. Zo kan je bijvoorbeeld de rolluiken sluiten, de verlichting in de woonkamer dimmen en de thermostaat hoger zetten vanuit je zetel.
 2. Een lagere energiefactuur: Je kan de verlichting, verwarming en andere apparaten automatisch uitschakelen wanneer je niet thuis bent. Hierdoor bespaar je energie en verlaag je jouw energierekening.
 3. Aanpasbaar aan je voorkeuren: Met Niko Home Control kan je jouw elektrische installatie aanpassen aan jouw wensen. Zo kan je bijvoorbeeld bepaalde sferen programmeren, zoals een 'filmavond' scène waarbij de verlichting gedimd wordt en de rolluiken sluiten. Cosy!
 4. Klaar voor de toekomst: Het systeem is compatibel met tal van andere slimme apparaten. Bovendien kan je je installatie altijd nog uitbreiden of aanpassen.
 5. Een beter beveiligde woning: Met Niko Home Control kan je jouw huis beveiligen door middel van een alarm of slimme camera's. Zo kan je bijvoorbeeld een melding ontvangen wanneer er beweging wordt gedetecteerd in huis, of wanneer er een raam of deur wordt geopend.
 6. Profiteer extra van je zonnepanelen: Als eigenaar van zonnepanelen gebruik je je opgewekte stroom best zoveel mogelijk zelf. Niko Home Control heeft Solar mode. Daarmee activeer je je geconnecteerde toestellen automatisch wanneer er voldoende zonne-energie beschikbaar is, zelfs als je niet thuis bent.
 7. Inzicht in je energieverbruik: Met Niko Home Control krijg je inzicht in het verbruik van je toestellen, maar ook in je totale energieverbruik en in je productie van zonne-energie. Bovendien krijg je slimme energiemeldingen bij abnormaal gebruik of overproductie.
 8. Voorkom pieken in je energieverbruik: Met Niko Home Control kan je je energie-efficiëntie optimaliseren dankzij energiebesparende routines. Zo is er de peak-mode, waarmee je je verbruik doorheen de dag kan spreiden, de alles-uitknop en de slimme verwarmingssturing.

Ontdek het zelfbouwpakket van Sack Zelfbouw.

Hoe werkt Niko Home Control?

Niko Home Control werkt met draadloze schakelaars en modules die worden geïnstalleerd in de elektrische installatie van je woning. Die schakelaars en modules zijn draadloos met elkaar verbonden en communiceren met een centrale controller: de Niko Home Control Gateway. Deze Gateway is verbonden met jouw thuisnetwerk en laat toe om je installatie te bedienen en automatiseren met behulp van een app op je smartphone of tablet.

Zo wordt het regelen van je verlichting, verwarming, rolluiken en andere apparaten in huis supereenvoudig!

Bespaar geld en tijd dankzij zelfbouw

Hoe zit het met de installatie? Je kan je Niko Home Control installatie natuurlijk laten plaatsen door een professionele installateur. Maar je kan ook zelf aan de slag gaan met een zelfbouwpakket van Sack Zelfbouw. Dat levert jou als (ver)bouwer heel wat voordelen op. We overlopen de belangrijkste samen met jou.

 1. Kostenbesparing: Door zelf je installatie te plaatsen, bespaar je op installatiekosten. Een professionele installateur rekent namelijk vaak een hoog uurtarief.
 2. Tijdsbesparing: Als je zelf je installatie plaatst, hoef je niet te wachten tot een professionele installateur bij jou kan langskomen. Zo win je kostbare tijd.
 3. Zelf je planning bepalen: Jij kiest zelf wanneer je aan de slag gaat. Je bent dus niet afhankelijk van de planning van een professionele installateur.
 4. Zelf controle houden: Door zelf de installatie te plaatsen, hou je controle over de installatie en kan je die aanpassen aan je wensen.
 5. Een kwalitatieve oplossing op maat: Het zelfbouwpakket dat je geleverd krijgt is op maat van jouw project, bevat al het materiaal dat je nodig hebt en komt met heldere instructies. Omdat Sack Zelfbouw werkt met producten van A-merken zoals Niko, ben je zeker van een kwalitatieve oplossing.
 6. Professionele begeleiding van a tot z: De zelfbouwexperten van Sack tekenen het elektriciteitsplan voor je uit, vertellen jou hoe je best aan de slag gaat en doen tussentijdse controles op de werf. Bovendien is er steeds een hulplijn beschikbaar. Het kan niet fout gaan!
 7. Gegarandeerd een professioneel resultaat: Dankzij het advies en de doorgedreven begeleiding van de zelfbouwexperts ben je zeker van een correct geplaatste, veilige installatie en een toekomstbestendige oplossing.

Ontdek hier hoe je (ver)bouwt met Sack Zelfbouw in 9 stappen.

Ga aan de slag met een zelfbouwpakket van Sack Zelfbouw en installeer makkelijk zelf Niko Home Control. Zo hou je meer geld en tijd over voor de dingen die er echt toe doen. Je project wordt sowieso een succes, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Teken je elektrische installatie in met de online ontwerptool van Sack Zelfbouw, of maak een afspraak in een van de toonzalen.

In samenwerking met Sack Zelfbouw

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.