Je elektrische rolgordijnen koppelen aan een smart home of domoticasysteem: wat kan er allemaal?

Gepubliceerd op 30 September 2021

Kun je ’s ochtends niet snel genoeg aan je dag beginnen, of word je nog het liefst op je eigen tempo wakker? Met elektrische rolgordijnen kies je zelf hoe je wakker wordt: met weinig of veel natuurlijk daglicht. Combineer ze met een smart home of een domoticasysteem en alles verloopt automatisch. Dat went snel! Ontdek meer mogelijkheden en profiteer binnenkort al van extra comfort in huis.

Bedien al je elektrische rolgordijnen via één centraal systeem

Hoe fiks je snel de juiste setting om thuis te werken, of een intiem sfeertje voor je filmavond? Met een domoticasysteem bedien je verschillende functies (verlichting, verwarming, ventilatie …) in je woning met maar één systeem. Met slechts één commando creëer je precies de sfeer die je wil. Ook je elektrische rolgordijnen kun je koppelen aan je domoticasysteem. Zo heb je nog meer controle over de lichtval in je huis. Leer hieronder meer over de mogelijkheden, of laat je adviseren door een expert.

Elektrische rolgordijnen en een domoticasysteem: de voordelen

Je elektrische rolgordijnen laten samenwerken met een domoticasysteem zorgt voor leuke extra’s die je niet meer zal willen missen. Elke dag je rolgordijnen om 7 uur omhoog laten gaan, en in het weekend om 10 uur? Het gaat allemaal vanzelf dankzij de geprogrammeerde scenario’s die je eenvoudig instelt. Bovendien kun je je elektrische rolgordijnen niet alleen vanuit je zetel bedienen, maar zelfs vanop het werk of op reis. Met je smartphone en de Connexoon app regel je vlotjes je rolgordijnen vanop afstand. Het rolgordijn in één kamer omhoog doen, of al je rolgordijnen tegelijk? Meer natuurlijk licht binnenlaten in bijvoorbeeld je hobbyruimte? Da’s zo geregeld! Ook een bediening met je stem is mogelijk, via bijvoorbeeld Google Assistant.

Goed om te weten: je kunt Connexoon Window RTS gemakkelijk toevoegen aan bestaande installaties, of van meet af aan voor app-bediening kiezen.

Elektrische rolgordijnen in je smart home: meer comfort en energiebesparing

Wil je echt het maximum halen uit je elektrische rolgordijnen? Combineer ze dan met een smart home installatie. Je rolgordijnen reageren dan automatisch op buitenomstandigheden om het voor jou zo comfortabel en energiezuinig mogelijk te maken. Een voorbeeld: wordt het buiten warmer dan 25 graden, dan gaan je elektrische rolgordijnen automatisch dicht. Zo voorkom je oververhitting in huis en bescherm je je huisdieren, meubels en planten tegen de zon. Die airco hoeft nog niet meteen aan, waardoor je energie bespaart. Je doet je rolgordijnen toch liever omhoog? Dat regel je makkelijk en waar je ook bent, via de TaHoma® app op je smartphone of via je spraakassistent (Alexa, Google of Siri).

Met een smart home systeem kun je nog veel meer functies in huis bedienen: verwarming, verlichting, buitenzonwering enzovoort. Ontdek de mogelijkheden en laat je adviseren door een expert.

Maximaal profiteren van je elektrische rolgordijnen? Dat doe je door ze te koppelen met een smart home of domoticaysteem. Zo profiteer je van meer comfort, meer energiebesparing en meer veiligheid. Neem contact op met een expert voor betrouwbaar en compleet advies, afgestemd op jouw situatie en wensen.