Zo haal je alles uit de nieuwe digitale energiemeter

Gepubliceerd op 27 April 2020

Met de nieuwe digitale energiemeter is het interessanter dan ooit om je energieverbruik af te stemmen op de productie van je zonnepanelen. Maar hoe pak je dat aan? Leer hoe je bespaart en tegelijk geniet van extra comfort, met Niko Home Control.

De nieuwe digitale meter: de gevolgen voor wie zonnepanelen heeft

Je hebt vast al wel gehoord over de nieuwe digitale energiemeter. Tegen eind 2022 zullen er maar liefst 1,8 miljoen digitale meters actief zijn in Vlaanderen. Dat heeft een aantal gevolgen voor jou als eigenaar van zonnepanelen. Zo zal het bijzonder voordelig worden om energie te verbruiken op momenten dat de zon schijnt. Maar hoe pak je dat aan? En hoe weet je zeker dat je jouw zonne-energie slim inzet? Krijg hier een voorsmaakje.

Profiteer maximaal van je opgewekte zonne-energie

Vandaag ontdek je een gebruiksvriendelijke oplossing die je helpt om je eigen zonne-energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Niko Home Control, de huisautomatisering van Niko, maakt het jou makkelijker dan ooit om energie te besparen én optimaal gebruik te maken van je zonne-energie. Tegelijk biedt dit systeem meer comfort en veiligheid in huis. Interesse? Vraag gratis je infobrochure aan en neem contact op met een professionele installateur voor advies op maat.

Hoe helpt Niko Home Control?

Hoe helpt Niko Home Control jou om je zonne-energie slim in te zetten? Met dit systeem stem je je energieverbruik makkelijk af op de productie van je zonnepanelen, programmeer je je huishoudelijke toestellen en hun energieverbruik en ontvang je meldingen wanneer er een probleem is. Bijvoorbeeld wanneer je zonnepanelen onvoldoende energie opwekken, of wanneer er toestellen zijn die te veel verbruiken. En dit alles via één app, want je hebt vast wel wat beters te doen dan de hele tijd je energieverbruik op te volgen.

Laat je toestellen werken wanneer de zon schijnt 

Bepaalde huishoudtoestellen verbruiken een grote hoeveelheid energie: de boiler, wasmachine, droogkast, vaatwasser, zelfs de installaties voor verwarming, ventilatie of airconditioning. Daarom zal je de energie willen gebruiken op de momenten dat die er is, en gratis is. Dat kan door die toestellen te programmeren om vooral te werken wanneer de zon schijnt. Het voordeel? Hoe meer je gebruik maakt van je eigen opgewekte energie, hoe minder nettarief je uiteindelijk moet betalen. Een mooie besparing!

Hoe besparen via Niko Home Control?

Wat is er zoal mogelijk via Niko Home Control? Heel wat! Zo heb je exact inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik, de productie van je zonnepanelen en je zelf-consumptie. Ook laat je bijvoorbeeld je slimme wasmachine, vaatwasser en droogkast hun programma’s draaien, je elektrische fiets opladen of je boiler opwarmen wanneer de zonnepanelen energie beginnen op te wekken. Niet genoeg zonne-energie vandaag? Geen probleem. Dan wordt het programma van de droogkast een dagje uitgesteld. Maar de wasmachine en vaatwasser wil je wel laten draaien, desnoods op elektriciteit van je leverancier. Dat bepaal je zelf. Ontdek hier meer inspirerende voorbeelden.

De complete controle over je huis

Of het nu gaat om verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, zonwering, geluidsinstallatie, slimme energiemeters … met Niko Home Control heb jij de touwtjes in handen en bedien je alles centraal. Zo win je niet enkel aan comfort, je maakt je huis ook veiliger, energiezuiniger en flexibeler. Je kunt alle functies met schakelmateriaal bedienen en ze centraal aansturen via een intuïtief touchscreen. Dit kan ook via de Niko Home app op je smartphone, of zelfs gewoon met je stem. Zo houd jij op een drukke dag makkelijk je handen vrij. Leer hier meer over huisautomatisering met spraakbesturing.

Niko Home Control, geschikt voor elke woning

Het maakt niet uit in welk soort huis je woont, hoe oud het is, welke elektriciteitsinstallatie je hebt. Als er elektriciteit is, kun je:

  • Verschillende toestellen en verlichting bedienen met één schakelaar - en hoef je niet bang te zijn dat de lichten (of de oven) nog aanstaan wanneer je niet thuis bent.
  • Automatisch de elektrische rolluiken en zonweringen openen en sluiten, op een ingesteld tijdstip of op basis van de weersomstandigheden.
  • Met je stem virtuele assistenten zoals de Google Assistant of Alexa van Amazon aansturen om de lichten te dimmen, een alarm te activeren of de temperatuur te regelen.

Wil jij je je opgewekte zonne-energie zo efficiënt mogelijk gebruiken? Vraag hier je gratis infobrochure aan en leer meer over Niko Home Control. Graag advies op maat? Neem dan contact op met een plaatselijke elektrische installateur.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan