smart home app het slimme huis

Smart home: duur, complex en enkel voor gadgetfreaks? Welnee!

29/06/2021

Alle apparaten uitzetten met één druk op een knop, maximaal je eigen zonnestroom gebruiken, je woning van op afstand monitoren … Het kan allemaal moeiteloos met één app. Maar over het slimme huis bestaan nog heel wat vooroordelen. Zoals: het is iets voor gadgetfreaks, het is peperduur, ingewikkeld, en in een bestaande woning is er breekwerk nodig … Maar klopt dat allemaal wel?

Zoveel meer dan een gadget

Natuurlijk is het leuk om aan bezoekers te tonen hoe je met één preset op je smartphone een relaxte sfeer in huis creëert, inclusief gedimde lichten en een uitgelezen playlist. Maar met Niko Home Control kan je eindeloos veel meer dan dat. Het systeem kan met alle elektrische toestellen en systemen in je huis samenwerken, dus zowel de verlichting, verwarming als zonwering aansturen. Dat betekent een instant verhoging van comfort, maar ook meer veiligheid en energiebesparing. Met de alles uit-knop maak je je nooit meer zorgen over een brandend strijkijzer. Ontdek alle voordelen in deze infobrochure, of bezoek de virtuele showroom van Niko.

Geen breekwerk nodig

Het echt revolutionaire aan dit systeem is dat je het in een bestaande woning kan installeren, zonder breekwerk. Als je een bestaand stopcontact of schakelaar kan vervangen, kan je ook dit systeem installeren. Wil je het maximale uit je installatie halen? Dan is het handig om beroep te doen op een ervaren installateur. Hij/zij zorgt ook voor het programmeren van de verschillende functies. Ga je voor nieuwbouw, dan kan je kiezen voor een systeem met nog meer mogelijkheden. Verderop in dit artikel leer je meer over busbekabeling.

Betaalbare oplossing

Kost huisautomatisering met Niko Home Control stukken van mensen? Dat valt best mee. Wil je slechts een beperkt aantal slimme dimmers, enkele slimme lichtknoppen en een slimme hub (het hart van het systeem), dan ben je met een paar honderd euro gesteld. Wil je een volledige woning automatiseren, dan wordt het duurder. Maar het leuke is dat je dit systeem stapsgewijs kan uitbouwen. Bijvoorbeeld om de paar maanden of elk jaar een paar functies meer. Dan spreid je de installatie en de kost over de tijd en groeit het systeem mee met je behoeften en wensen. Neem contact op met een installateur in je buurt voor advies op maat.

Meer comfort en veiligheid

Alles aan dit systeem ademt gebruiksgemak. Het verhoogt je dagelijkse comfort en brengt veiligheid naar een nieuw niveau. Je kan op verschillende manieren verlichting en toestellen aansturen: via (al dan niet meervoudige) schakelaars, het bedieningsscherm Niko Digital black, een touchscreen of natuurlijk via je smartphone of tablet, zowel thuis als van elders. Je weet wanneer je kinderen thuis zijn als je er zelf niet bent. Je tuin wordt besproeid wanneer het nodig is. Je bedient de zonwering en ventilatie vanuit je sofa. En je ziet op je smartphone wie er aanbelt. Het leven kan gemakkelijk zijn.

Haal meer uit je zonnepanelen

Liggen er zonnepanelen op je dak, of overweeg je om er te plaatsen? Met de nieuwe digitale meter is het minder interessant om zonnestroom aan het net te leveren en interessanter om je eigen zonnestroom te gebruiken. Ook daar zorgt het slimme systeem voor. Het laat je droogkast draaien als de zon schijnt, verwarmt je elektrische boiler met gratis stroom en het laadt de batterij van je auto voor geen geld, zonder dat je er zelf omkijken naar hebt. Ontdek hoe je je zelfverbruik kan verhogen.

Nieuwbouw? Krijg nog meer mogelijkheden met busbekabeling

Niko Home Control werkt prima met de bestaande bekabeling. Het stuurt de signalen dan draadloos door. Plan je een nieuwbouw, dan is het nog beter om een apart slim bekabelingssysteem te voorzien, de zogenaamde busbekabeling. Die brengt superieure mogelijkheden in het systeem. Denk bijvoorbeeld aan: enkel verwarmen in ruimtes waar het nodig is. Je huis wordt ook permanent bewaakt tegen brand, inbraak en waterschade. Busbekabeling kan je door een installateur laten aanbrengen. Doe-het-zelvers kunnen met behulp van de zelfbouwwinkel met begeleiding aan de slag.

Dankzij Niko Home Control is huisautomatisering toegankelijk voor elk project en elk budget. Je leest er alles over in deze gratis brochureVind hier een verdeelpunt of installateur om jouw plannen te realiseren.

smart home app het slimme huis smart home app het slimme huis smart home app het slimme huis smart home app het slimme huis
In samenwerking met Niko

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.