Ontdek hoe je kan thuiswerken én je energiefactuur binnen de perken houdt

17/03/2021

Nu telewerken ook in 2021 de norm blijft, is het goed om eens stil te staan bij het stijgende energieverbruik dat gepaard gaat met je home office levensstijl. Werk je van thuis? Dan verbruik je nu eenmaal meer energie. Met deze concrete tips & tricks blijf je in je kot en hou je je energiefactuur binnen de perken zonder dat je er zelf veel energie in moet steken.

Meet en bespaar

Elke kWh die je niet verbruikt, hoef je niet te betalen. Weten hoeveel je verbruikt is dus de eerste stap naar een efficiënt energiebeheer. Zo bespaar je makkelijk 5 tot 15% energie. Op het touchscreen van je Niko Home Control installatie of via de Niko Home app kan je op elk moment het elektriciteits-, gas- en waterverbruik van je woning bekijken.

Bovendien geniet je dankzij de slimme alerts van Niko Home Control van 24/7 monitoring van je woning en individuele apparaten. Zo krijg je meldingen via de Niko Home app wanneer er zich een abnormaal elektriciteits- of gasverbruik voordoet, wat helpt onaangename verrassingen op jouw energiefactuur te voorkomen.

Ook bij overproductie van jouw zonnepanelen ontvang je een melding, zodat je op die momenten een aantal toestellen handmatig kan inschakelen. Je kan er echter ook voor kiezen om jouw apparaten automatisch te laten schakelen via de solar mode!

Verwarm enkel waar nodig

Met de zoneverwarming van Niko Home Control verwarm je heel eenvoudig - via het centrale touchscreen of vanop afstand via de Niko Home app - enkel waar en wanneer het nodig is. Zo kies je voor elke kamer of zone in je woning de temperatuur maar ook het tijdstip van verwarming. Bij een nieuwbouwwoning kan je zo tot 14% besparen op je verwarmingskosten en bij een renovatie loopt dit zelfs op tot 18%.

Vaarwel sluimerverbruik

Schakel aan het einde van de werkdag al je home office essentials volledig uit, in plaats van voor slaapstand te kiezen. De alles-uitknop van Niko Home Control  maakt deze slimme routine makkelijker dan ooit. Met slechts één druk op de knop schakel je alle toestellen (en verlichting) die je tijdens je afwezigheid niet gebruikt uit. Op deze manier beperk je het sluimerverbruik in je woning, gezien heel wat apparaten ook in stand-by modus nog steeds 75% van hun energie verbruiken.

Zo veel mogelijk daglicht

Geniet zoveel mogelijk van het daglicht en verlicht enkel wanneer en waar nodig. Makkelijker gezegd dan gedaan met kinderen in huis of een vergeetachtige partner die het licht ongemerkt laten branden.

Met bewegingsmelders behoort deze energieverspilling echter voorgoed tot het verleden. Zo schakelen de bewegingsmelders je binnen- of buitenverlichting automatisch aan of uit wanneer je een ruimte of bepaalde zone binnenkomt of verlaat.

De alles-uitknop

Als je bij het verlaten van je woning op de Niko Home Control alles-uitknop drukt, gaat je woning over naar ecostand waarbij alle overbodige verlichting, verwarming en toestellen uitgeschakeld worden per aangeduide ruimte. Dankzij de slimme indeling in zones wordt elke ruimte van de woning alleen voorzien van energie wanneer dit nodig is.

Ook als je niet thuis bent schakel je eenvoudig over op ecostand via de Niko Home app. Zo behoud je op elk moment de controle over het energieverbruik in jouw woning.

Meer lezen over energie besparen met Niko.

In samenwerking met Niko

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.