Niko lanceert plafonddetectoren met baanbrekend montagesysteem

Binnenkort lanceert Niko een innovatieve reeks detectoren die dankzij een uniek montagesysteem moeiteloos kunnen worden geïnstalleerd. De Belgische marktleider in schakelmateriaal, stopcontacten en huisautomatisering lanceert deze gloednieuwe productlijn in mei. Met behulp van de bijbehorende gebruiksvriendelijke app kunnen de detectoren efficiënt worden opgestart en onderhouden. Het vernieuwende design werd reeds bekroond met twee A'Design Awards en een iF Design Award.

Bij het ontwerp van de plafonddetectoren, die naadloos integreren in elk interieur, werd rekening gehouden met de specifieke behoeften van installateurs. Met deze nieuwe reeks, die in mei internationaal wordt gelanceerd, bevestigt Niko opnieuw zijn rol als pionier in innovatieve en slimme elektronische oplossingen met de klemtoon op design, functionaliteit en installatiegemak.

Uniek montagesysteem

De detectoren zijn uitgerust met een innovatief montagesysteem, SnapFit, waarvoor patent werd aangevraagd. Dankzij dit systeem verloopt de installatie snel en gemakkelijk. Bovendien zijn de detectoren geschikt voor allerlei soorten verlaagde en vaste plafonds, dankzij de multifunctionele montagebeugels die verschillende materiaaldiktes aankunnen. Via de schroefloze insteekklem kunnen kabels snel worden aangesloten en worden de connectoren en het montagesysteem vervolgens eenvoudig afgeschermd door het deksel met kliksysteem.

Gebruiksvriendelijke app 

Met behulp van de bijbehorende gebruiksvriendelijke en verbeterde smartphone app is het opstarten van de detector net zo makkelijk als de installatie ervan. De tweerichtingscommunicatie via Bluetooth maakt de inbedrijfstelling, instelling én het onderhoud eenvoudig en zorgt ervoor dat andere installatietools overbodig zijn. De instellingen kunnen op voorhand worden bepaald en vervolgens worden geactiveerd op meerdere detectoren tegelijk.

Makkelijke keuze

De multifunctionele reeks bestaat uit drie verschillende types detectoren: 230 V-, DALI- en DALI BMS-detectoren. De gehele nieuwe homogene reeks 360°-detectoren wordt op dezelfde manier geïnstalleerd en geprogrammeerd. Het duidelijke overzicht van eigenschappen en functies maakt het voor installateurs gemakkelijk om de juiste producten te kiezen.

Bekroond design

Oog voor detail is een belangrijk onderdeel van de designfilosofie van Niko. Het design van de nieuwe detectoren is geïnspireerd op moderne architecturale verlichtingsarmaturen. Het discrete ontwerp, inclusief de afdekplaat die in verschillende kleuren verkrijgbaar is, past perfect bij allerlei soorten interieurs. De achterkant van detectoren is, in tegenstelling tot de meestal eerder technische vormgeving, met minstens evenveel oog voor detail ontworpen als de voorkant. Op die manier zijn de producten van Niko direct herkenbaar.

In 2018 werden twee detectoren uit de nieuwe reeks bekroond met een gouden en bronzen A'Design-award. A’Design Awards zet de beste oplossingen op vlak van design, designconcepten en design-georiënteerde producten in de verf. In 2019 werd een van de detectoren ook bekroond met een iF Design Award, in de categorie Building Technology.

De eerste detectoren zijn verkrijgbaar bij de groothandel vanaf mei 2019.

 

In samenwerking met Niko

Meer nieuws van Niko

“Heb ik de lichten wel uitgedaan?” Met huisautomatisatie check je het via een app.

Je kent het wel: je bent op weg naar een afspraak, maar onderweg begin je je zorgen te maken.

Dimmers voor je verlichting: geniet van instant sfeer en een lagere energiefactuur

Een film kijken, ’s avonds nog wat werken of samen gezellig dineren.

Bezoek Niko op Open Bedrijvendag!

Niko groeide in de voorbije 100 jaar uit tot een sterke internationale speler, maar slaagde er oo

Elektrische fiets krijgt eigen stopcontact

Daar waar elektrische fietsen enkele jaren terug nog eerder een uitzondering waren, zie je ze nu

GRATIS Nieuwsbrief