Meer comfort. Meer veiligheid. Minder energie.

Wil je comfortabel en veilig wonen? Dat kan met Niko Home Control. Je hebt volledige controle over je verlichting, verwarming, rolluiken, zonwering, ventilatie … De automatische bediening geeft je meer comfort, verschillende functies geven je een extra veilig gevoel. En tegelijkertijd verbruik je minder energie. 

De elektrische installatie die zich aan jou aanpast

Elk gezin is anders. En iedereen evolueert. Daarom stem je Niko Home Control heel gemakkelijk af op wat je nodig hebt, nu en later. Niko Home Control begint waar de meeste elektrische installaties stoppen: bij de aanpasbaarheid aan jou, je gezin en je leef- en woonsituatie.

 

Maak je woning flexibel

Een klassieke elektrische installatie, waarbij een schakelaar voor eens en altijd dezelfde lamp bedient? Die is niet meer van deze tijd. Met Niko Home Control kies je voor een intelligente en flexibele elektrische installatie. Een extra lichtschakelaar? Een schakelaar vervangen door een bewegingsdetector? Of de verlichting dimmen in plaats van enkel aan- en uitschakelen? Dat is zó gebeurd. Zonder de kosten, het lawaai en het vuil van bijkomende kap- en breekwerken. Je installateur hoeft alleen de drukknop te vervangen en de instellingen van je installatie aan te passen.

 

Activeer functies wanneer je maar wilt

Alleen al de basisinstallatie van Niko Home Control geeft je meer mogelijkheden dan een traditionele elektrische installatie. Met die basis bedien je je verlichting én stopcontacten, en voorzie je je woning van alles wat nodig is om je installatie vandaag of later eenvoudig met bijkomende comfort-, veiligheids- of energiebesparende functies uit te breiden. Zo bouw je je installatie rustig en eenvoudig uit op basis van je financiële mogelijkheden of je veranderde behoeften.

In de basisinstallatie zitten al enkele handige functies. Zoals de alles-uittoets om in 1 keer alle lichten uit te schakelen. Of de paniektoets naast je bed om ’s nachts bij alarmerende geluiden in 1 keer alle lichten te doen branden. Ook een meerwaarde is de aanwezigheidssimulatie die je verlichting ’s avonds tijdens je vakantie op verschillende plekken en momenten automatisch doet branden om inbrekers af te schrikken.

 

Verwen jezelf met meer comfort

Wil je meer mogelijkheden op vlak van comfort? Daar hoort een overzichtelijke centrale bediening bij die je altijd en overal bij de hand hebt: je smartphone. Om bijvoorbeeld op je werk het licht uit te doen als je kinderen het lieten branden. Met extra dimmers en bewegingsmelders die het licht automatisch doen branden en weer uitgaan kies je bovendien voor extra bedieningsgemak. En met 1 druk op de toets kies je voor elke ruimte de juiste sfeer: gedimd of helder licht, verwarming wat hoger, rolluiken dicht … 

Voel je veilig en geborgen

Een uitbreiding met functionaliteiten die je veiligheid verhogen, wie wil dat niet? Want thuis wil je je veilig voelen. Je wilt er zeker van zijn dat je kinderen en je gezin beschermd zijn, maar ook je woning. Met een videobuitenpost heb je volledige controle over je voordeur. Heb je een alarminstallatie? Gekoppeld aan Niko Home Control doet die alle verlichting in en rond je woning branden. Zo kun je in eigen huis gerust ontspannen.

 

Bespaar heel eenvoudig energie

Naast de verlichting kun je ook de rolluiken, zonwering, de ventilatie, verwarming… in huis slim bedienen. Intelligente ventilatie verlucht je hele woning en afzonderlijke kamers alleen wanneer dat nodig is. Met zoneverwarming verwarm je elke kamer in je woning apart en op verschillende tijdstippen én temperaturen. Zo beperkt Niko Home Control ook je energieverbruik. Op het ecodisplay, het touchscreen of je mobiele toestel zie je hoeveel energie en water je verbruikt en hoeveel elektriciteit je zonnepanelen produceren.

 

Geniet van puur bedieningsgemak

Je bedient Niko Home Control met gewone drukknoppen (met of zonder display) in de eigentijdse look van onze afwerkingen Niko Original, Niko Intense en Niko Pure, met 1 of meer touchscreens waarmee je alle functies vanop een centrale plaats aanstuurt en met je smartphone of tablet via de Niko Home Control app. Wil je bijkomende bedieningen? Dat kan, zonder extra bekabeling. Op 1 inbouwdoos sluit je tot vier drukknoppen of bedieningspunten aan.

Lees alles over Niko Home Control.

In samenwerking met Niko

Meer nieuws van Niko

Webinar: 8 slimme vragen over slim wonen

Anno 2020 is een smart home geen onbekende term meer, toch zijn er nog veel vragen of onjuisthede

Schakelaars als extra touch voor jouw interieur: zo style je ze!

Heb je er al eens over nagedacht dat een schakelaar een leuk accent kan geven in jouw interieur?

Neem deel aan de gratis online webinars van Niko

In deze uitdagende tijden wil Niko zijn klanten bijstaan.

GRATIS Nieuwsbrief